Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yeni bir karara göre devlete ait yazışmalar “devlet içi dijitalleşme” kapsamında dijital ortama taşınacak. “Gizli” ve “çok gizli” statüsündeki belgelerin hazırlanması ve düzenlenmesi için de internetsiz bilgisayar kullanılacak.
COVID-19 bilançosu: Starbucks dönüşüm geçirecek!
Kısa bir süre içinde Starbucks dönüşüm geçirecek. Fiziksel mağazalarını kapatma kararı aldığını duyuran Starbucks, dijitalleşmeye yaklaşıyor.İnternetsiz bilgisayar kararı Resmi Gazete’de
Corona virüs salgının sektörlerden bağımsız insanlığa kattığı en önemli durumlardan biri de dijitalleşme oldu. Güvenlik sorunları halen bulunan dijitalleşmenin, fiziksel evraklardan daha hızlı olması durumu da bir gerçek. Bu durumdan dolayı devlet kurumları içerisindeki dönüşüm süreci de başladı.
Resmi Gazete’de bugün yayımlanan yeni düzenlemeye göre, bu dönüşüm 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren başlayacak. Yeni düzenlemeye göre tüm devlet yazışmaları elektronik ortamda logo, doğrulama kodu ve karekod bulunan eşsiz dijital nüshalarla yapılacak. e-Devlet’te mevcutta bulunan dijital belge doğrulama sistemi, artık devlet içi yazışmalarda da kullanılacak.
Hürriyet’ten Erdinç Çalışkan’ın haberine göre, devlet tarafından gizli ve çok gizli statüsündeki belgeler, internetsiz bilgisayar aracılığıyla düzenlenecek. İnternetsiz ortamda hazırlanan belgeler için de Z kodu kullanılacak. Belgelerin üzerinde kırmızı ve büyük harflerle gizlilik dereceleri yazacak.
Özel statüdeki belgeler çift zarfa koyulacak. İçteki zarfın üzerinde gizlilik düzeyini bildiren bir kaşe ve belgenin muhatabına ait bilgiler yer alacak. Belgelerin şehirler arası teslimatından PTT sorumlu olacak. Söz konusu gizli yazışmaları yapan devlet dairelerin de Kontrollü Evrak Bürosu adı verilen ve gizliliğin korunmasından sorumlu birimler açılacak.
Bilgiler alındığına göre gerekli şeyi yetkililer bakar artık 🙂
Güvenlik için ne kadar önlem alınırsa okadar iyidir. Ama unutmayın hırsız içerideyse kapıyı kilitlemenin bir anlamı yoktur.
içerdeyse kaçamaz 😀
Bu ülkenin kozmik odasına girilirken bu kadar hassas olsaydınız keşke.
aynennnn…
Yorumlara bakıyorum, devlete ve onun gizliliğine güvenen bir kişi bile yok 🙂 Haklılar, hırsız içeriden olunca, kapı kilit tutmazmış. Bu ülkede vatanseverler içeride, vatan hainleri de dışarı da olduğu sürece, belimizi doğrultamayız. Doğruları yazan gazetecileri susturursak, içeri atarsak; insanlar fikirlerini, özgürce söyleyemeyecekse, istediğin kadar internetsiz bilgisayar kullan, neye yarar. Ülke cezaevine dönmüş.
Yav he he
Daha nereye kadar devletini karalayacaksın.
Susuyorsak sabrımızdan.
Yüksek sesle konuşan cahil kişi kendini haklı zanneder.
İcraat.
Askeriye de bu uygulama yıllardır mevcut, KARANET kullanırlar. Böyle bir kapalı ağ kurulabilir.
İnternetsiz bilgisayar güvenliği arttıracaktır fakat internet olmayan bilgisayarlardan da bilgi çalınma haberleri okuduk. Umarım kullananlar bağlantı olmayışının rehavetine kapılmazlar.