Bir öğrenci, asteroid çarpmadan önce yaşamış bir dinozor türü olan “Cehennem Tavuğu Dinozoru” adında yeni bir tür keşfetti. Araştırmacı, internetten satın aldığı fosillerle bu eşsiz keşfi gerçekleştirdi. İşte ayrıntılar…
Yeni dinozor türünü nasıl keşfetti?
Yüksek lisans öğrencisi Kyle Atkins-Weltman, proje amacıyla 4 adet kemiğe 5 bin dolar ödedi. Aldığı fosiller arasında tanımlanamayan bir tür buldu. Keşif, 100 ila 66 milyon yıl önceki dünyada yaşamış olan geç Kretase dönemine ait “Eoneophron infernalis” olarak adlandırılacak olan bu dinozoru gün yüzüne çıkardı.
Arka bacak fosillerinin, Anzu Wyliei adında cassowary benzeri bir dinozora ait olduğu düşünülüyordu. Ancak Atkins-Weltman fosilleri tarattığında, bunların tanımlanamayan bir türe ait olduğunu keşfetti.
Tüm bildiklerinizi unutun: Meğer dinozor neslinin tükenme nedeni farklıymış!
Belçikalı bilim insanları dinozorlar hakkında yıllardır bilinen ilgileri yeni araştırmalarla yok etti. İşte yeni detaylar!Dinozora “Cehennem Tavuğu” adını verdi
Atkins-Weltman yeni türün adı olarak “Eoneophron infernalis” üzerinde karar kıldı. Eoneophron, Yunanca “şafak” anlamına gelen “eos” kelimesi ile türü antik olarak tanımlayan ve “firavun tavuğu” olarak da adlandırılan Mısır akbabalarının cins adı olan “Neophron”u birleştiriyor. “Infernalis” kelimesi de “cehennemden gelen” anlamı katıyor.
Dinozorun boyutu ve anatomik özellikleri, onu Anzu Wyliei türünden ayırıyor E. Infernalis’in ayak bileği kemikleri, Tibia türü ile kaynaşmış. Bu da koşarken daha iyi dayanıklılık sağlamış olabileceğini gösteriyor.
Aynı zamanda otizm hastası olan Atkins-Weltman’ın fosilleri, Pittsburgh’daki Carnegie Doğa Tarih Müzesi koleksiyona bağışladı. Ayrıca fosillerin ticari olarak satışının doğru olmadığını, bunların erişilebilir olmadığı takdirde bilim için bir şey ifade etmeyeceğini belirtiyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
İşte bilim adamı ile tüccar arasındakı fark; milyon dolarları düşünmeyip elindeki hazineyi toplumun bilgisine sunmuş👏👏👏