Kapalı teknoloji ekosistemiyle birçok bir kesim tarafından benimsenirken bir kesim tarafından da eleştirilen Apple, bu katı tutumunu yavaş yavaş yumuşatıyor. Android dünyasıyla arasında bulunan duvarı yavaş yavaş indirmek isteyen şirket, bazı yeniliklere hazırlanıyor.
Apple, alternatif uygulama mağazaları için çalışmalara başladı
Önümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi beklenen Dijital Piyasalar Yasası, Avrupa’da bazı teknolojik düzenlemeleri içeriyor. Bu durumdan en çok etkilenen şirket ise Apple olacak gibi görünüyor. Öyle ki üçüncü taraf uygulamalarla ilgili olan maddeler, şirketi yeni yollar aramaya yönlendiriyor.
Avrupa Birliği’nin yürürlüğe koyacağı mevzuat nedeniyle Apple, alternatif uygulama mağazaları için girişimlere başlayacak. Cihazların özgürlük alanı tarafından bakıldığında bu durum, iOS’u bir başka anlamda Android dünyasına yakınlaştıracak.
Dünyanın en etkili şirketleri açıklandı! Apple ne durumda?
Dünyanın en etkili şirketleri açıklandı. Listede yer alan Apple, rakiplerini ardında bırakarak zirveye adını yazdırdı.Bununla birlikte kullanıcılar, üçüncü taraf uygulamaları App Store’a gitmeye gerek kalmadan indirebilecek. Bilindiği üzere Apple, App Store’da yüzde 30’luk bir komisyon uyguluyor. Bu girişimle birlikte çok tartışılan komisyondan da etkilenmeyecek.
Avrupa Birliği bu mevzuatla, harici geliştiricilerin koşullarını dengelemek istiyor. Ek olarak iPhone kullanıcıların uygulama deneyimini de arttırmak birincil hedeflerden birisi. Mevzuat, Avrupa için geçerli olsa da tüm kullanıcıları etkisi altına alacak. Apple şirketinin başını ağrıtacak bu uygulama, standart USB-C yasasını da kapsıyor.
Öte yandan Apple, iOS 16.3 için ilk Beta sürümünü yayınladı. Yeni sürüm, test edilmesi amacıyla Apple’a kayıtlı geliştiriciler için yayınlandı. Uzun zamandır değişiklik yapılmayan kısımlara bakacak olursak, emojiler bölümünde bir takım yenilikler görebiliriz. Bununla beraber iOS 16.3 ve MacOS Ventura 13.2 için fark edilen ilk değişiklik, güvenlik bölümünden oldu. Söz konusu özellik ile birlikte artık kullanıcı hesaplarında yeni bir cihazdan oturum açıldığında, ek güvenlik anahtarı istenecek.
Android markaları güç birliği yapmış kendilerinden farklı olup kendilerine alternatif başka bir lideri tepeden indirmeye ve kendileri gibi diğer üreticiler sınıfına sokmaya çalışıyor ve apple de bu oyuna Avrupa birliği yoluyla zorla sürükleniyor. Apple ekosisteminin tek farkı İos yazılımı diyecekler böyle böyle ve aradaki bir çok farklılığı kaldırma peşindeler.
Ne alakası var dostum fahiş fiyatlar uygulanıyor. Ve Apple kendisine kıyasla çok çok ucuza yapılan android cephesine kıyasla çok geride kalıyor. Androidte bulunan bunca özelliği kullanıcılara vermemek bence farklılık değil sahtekarlıktır…
kabus gibi hareket iOS olan tüm güven kaybedilir
YAZIKLAR OLSUN İPHONE’NA.TERBİYESİZ BİRDE UTANMADAN ANDROİD’İN ÖZELLİĞİNİ ÇALIYOR.
Apple dan nefret ediyorum ama haksızsın bence androidin de iostan aldığı özellikler var ama evet apple daha çok çalıyor ap store bile çalıntı
Apple fanı değilim ama iPhone’ların Android’e karşı en büyük artısı uygulama ve hesapların daha güvende olması değil mi?
Güvenlik farklı 3. Şahıs geliştiricinin uygulaması farklı. İos tamamen karşıydı. İllaki belli başlı güvenlik yazılımları koyarlar istediğin APK yı indiremezsin veya sana seçenek çıkar. Bu + değil – idi aslında sonunda ios aklını açtı ve geliştiricilere önünü açtı. Daha fazla satılır artık.
O zaman güvenliğim demez
Zaten tüm uygulamalar bilgi çalıyor sadece telefon apple a bilgi göndermiyor