Reklam
    Reklam
    Tablet

    Apple’dan dev artış! iPad Pro 700 dolar zamlanabilir

    2024 iPad Pro modelleri zamlı fiyatlarıyla dikkat çekecek. Son iddiaya göre Apple, 700 dolara varan artışlar yaşatacak.

    Apple, 2024 yılında duyurulacak iPad Pro modellerinde dikkat çeken fiyat güncellemelerine gidebilir. Halihazırda 1099 dolardan satılan 12.9 inç iPad Pro’nun 1800 dolara kadar çıkabileceği iddia edildi. Peki bu zam kullanıcıları nasıl etkileyecek?

    iPad Pro serisinin OLED üretim maliyetleri yükseldi

    Yakın tarihli bir rapora göre, OLED ekranlı iPad Pro’nun fiyat etiketinde dikkat çeken bir artış yaşanacak. 11 inçlik ve 12.9 inçlik modellerde kullanılacak premium OLED ekranların üretim maliyetinin 270 dolar ve 350 dolar seviyesinde olması, kullanıcılara yansıtılacak.

    Reklam
    Reklam

    Ancak yüksek üretim maliyetinin sadece OLED ekranlardan kaynaklanmadığını belirtmek gerekiyor. Apple, ekran parlaklığını iki katına ve kullanım ömrünü dört katına çıkaran Tandem stack teknolojisine geçiş yapacak. Bu da üretimi zorlaştıran unsurlardan biri olacak.

    Üretim maliyetindeki artış sonrasında yeni nesil iPad’lerin 500 dolar ile 700 dolar daha pahalı olacağı söyleniyor. İddiaya göre 11 inçlik iPad Pro 1.300 dolar ve 12.9 inçlik iPad Pro 1.800 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

    Apple’ın kar marjını düşürmeden 2024 model iPad’leri zamlandırması, kullanıcıların canını sıkacak gibi duruyor. iPad’le birlikte klavye, kılıf veya stand gibi aksesuarların da zamlanacağını düşünürsek, OLED iPad Pro almak çok daha zor hale gelebilir.

    Reklam
    Reklam

    iPad Pro’nun ülkemizdeki satış fiyatları ise dolar kuruna göre seyrediyor. Örneğin, şu anda 11 inçlik versiyon 20.499 TL’den ve 12.9 inçlik sürüm ise 28.499 TL’den sunuluyor. Bu zamlar sonrasında 35 bin TL seviyesine çıkacağı düşünülüyor.

    Peki siz iPad Pro zam hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    4 Yorum

    1. Kübra

      VERGİLER YÜZÜNDEN AKP

    2. Taha

      Parası olan alsın yapacak bir şey yok

    3. Fatih

      Oled ucuzlaması gerekiyorken pahalanıyor. Apple ekosistemi gittikçe daha da zor hale geliyor

    4. Ali

      Diğer ipad larda fiyat artışı olacak mı

    Diğer yorumları gör (3) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap