IBM’in “Dinamik Altyapı” vizyonu çerçevesinde düzenlenen Bilgi Altyapıları Forumu, katılımcılara, veri taşımada sınırları ortadan kaldıran uygulamalar, yeni nesil yedekleme-kurtarma çözümleri ve depolama yönetimi yazılım çözümleri gibi konularda bilgi aktarıldı.


1 günde ABD’deki tüm üniversitelerin kütüphanelerinde bulunan bilginin 350 katı dijital bilgi ortaya çıkıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından yöneticilerin konuşmacı olarak katıldığı forumun açılışını yapan IBM Türk Sistem Satış Bölüm Müdürü Oral Tuntaş, daha akıllı sistemlerin, dinamik bir bilgi altyapısıyla kurulacağını vurguladı. Tuntaş, “Bir bilgi veya veri, şirket içerisinde birden fazla yerde ve değişik versiyonlarda bulunabiliyor. Bu noktada bilgi yönetiminin rolü nedir? Bilgi yönetimiyle; söz konusu bilginin/verinin analiz edilmesi, aynı olduğu tespit edildiği takdirde tek bir yerde güvenli şekilde saklanması sağlanıyor. Bu ne işe yarıyor? Sorunun cevabı şu: Daha az enerji tüketimi, daha az depolama alanı ve daha çok veri saklama olanağı…” dedi.

Günümüzde bilgiye erişimin maksimum seviyeye ulaştığını vurgulayan Tuntaş, “Yalnızca 1 günde, ABD’deki tüm üniversitelerin kütüphanelerinde bulunan bilginin 350 katı kadar dijital bilgi ortaya çıkıyor. Üstelik, bilgi artışının %80’i sistemsiz ve tanımlanamayan içeriğe sahip olduğu için, doğru bilgiye ulaşmak ve bilgiyi akıllı kullanmak her geçen gün daha da önem kazanıyor.” şeklinde konuştu.

:: Bilgilerinizi nasıl yönetiyorsunuz?

Bilgi için: IBM