Microsoft bugün, bu ayın sonunda genel bir önizlemeye girecek ve kurumsal düzeyde uç nokta güvenliğinin gücünü 300‘e kadar çalışanı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere getirmek için özel olarak oluşturulmuş Microsoft Defender for Business‘ı duyurdu. Bu noktada küçük ve orta ölçekli işletmeler basitleştirilmiş kurulum ve yönetimin avantajlarından yararlanırken, geleneksel antivirüsten yeni nesil korumaya, uç nokta algılama, yanıtlama ve tehdit ve güvenlik açığı yönetimine geçerek güvenliklerini yükseltme yetkisine sahip olacak.
Business hem bağımsız bir çözüm olarak hem de Microsoft 365 Business Premium‘un içerdiği tümleşik koruma olarak sunulacak. Bunun yanı sıra Defender for Business, Microsoft 365 Lighthouse ile de çalışıyor. Bu nedenle BT hizmet sağlayıcıları bu güçlü üç nokta korumasını güvenlik olaylarının çok müşterili görünümüne de ekleyebiliyor.
Microsoft, isteseniz de istemeseniz de bu uygulamayı PC’ye kuracak!
Microsoft iki seçeneğini Amazon Web Hizmetleri’ne genişletiyor
Microsoft kapsamlı güvenlik yaklaşımının bir parçası olarak bulutlarda, platformlarda ve cihazlarda tüm ortamı korumaya yardımcı olma konusunda kararlı görünüyor. Bugün itibariyle şirket yerel Bulut Güvenliği Duruş Yönetimi ve İş Yükü Koruma seçeneklerini daha önce Azure Güvenlik Merkezi ve Azure Defender olarak bilinen Amazon Web Hizmetleri‘ne genişletiyor.
Şirket güvenlik duruşunuzu endüstri standartlarına ve mevzuat uyumluluğuna göre değerlendiren kullanıma hazır önerilere ek olarak iş yükü koruma yeteneklerini de Amazon’un Kubernetes hizmeti EKS‘yi de kapsayacak şekilde genişletiyor. Bu gelişmiş seçenekler güvenlik ekiplerine çoklu bulut iş yükleri genelinde birleşik görünürlük sağlayarak, güvenlik durumlarına bütünsel bir bakışla daha iyi öncelik vermelerini sağlıyor.
Microsoft Defender for Cloud, artık genel önizlemede Azure Pureview ile entegre olacak. Bu da güvenlik ekiplerinin, bulutlarında hassas bilgileri keşfetmesini sınıflandırmasını, izlemesini ve güvenliğini sağlıyor.
Şirket 5 yıl içinde 20 milyar dolar yatırım yapacak
Microsoft, CloudKnox ve RiskIQ gibi satın alımlar dahil olmak üzere güvenlik yatırımlarını hızlandırdıklarını duyurdu. Şirket önümüzdeki beş yıl içerisinde güvenlik araştırma ve geliştirmeye küresel olarak 20 milyar dolar yatırım yapacaklarının sözünü verdi. Bu yatırımların da güvenlik savunucularının teraziyi kendi taraflarına çevirmesine ihtiyaç duyduğu araçlarda sürekli inovasyonu teşvik etmeye yardımcı olacağını açıkladı.
Sizler Microsoft Defender hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!