İGA, bugün Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, hızlı pasaport geçiş sistemi için müjdeli haberi verdi! Sistemin videosunu paylaştığı Tweet’te 18 yaşını doldurmuş, çipli pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu hızlı pasaport geçiş sistemi sayesinde 20 saniye gibi kısa bir sürede kontrol noktasından geçebileceğini söyledi.
Otonom pasaport geçiş sistemi nasıl çalışıyor?
- Çipli pasaportumuzla birlikte geçiş yapacağımız gişenin önüne geliyoruz.
- Pasaportun resimli kısmını sisteme okutuyoruz.
- Açılan gişe kapısından geçiyoruz.
- Bir sonraki gişe kapısının önüne geliyoruz.
- Sağ elimizin 4 parmağını ve ardından yüzümüzü sisteme okutuyoruz.
- Açılan 2. gişe kapısından geçip işlemlerimizi tamamlıyoruz.
Hızlı pasaport geçiş sisteminin avantajları nedir?
Sistemin en büyük avantajı pasaport kontrol işlemlerindeki kalabalık sıralarda yaşanan uzun bekleme sürelerini 20 saniye gibi oldukça hızlı bir hale getirebilmek.
Üstelik bu sistem tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde, insanlar arasında yaşanacak teması en az seviyeye indirdiği için hastalığın, havalimanı gibi kalabalık ortamlarda bile yayılmasını zorlaştırıyor.
İşte İGA ‘nın yaptığı o paylaşım!
Dünyanın en iyi 10 havalimanı sıralamasında İstanbul Havalimanı 2. oldu
Travel and Leisure Dergisi’nin okuyucuları arasında check-in, yeme-içme alanları, erişim, güvenlik, alışveriş ve tasarım alanları göz önünde bulundurularak yapılan anket sonucuna göre İstanbul Havalimanı 91.17 puan ile 2. oldu.
Yapılan ankette Changi Havalimanı 93.45 puan ile Narita, Incheon, Hong Kong, Dubai, Hamad, Osaka, Singapur ve Zürih havalimanlarını geride bırakarak 1. sıraya yerleşti.
Konuyla alakalı görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}