Eylül ayında RTX 30 serisi ekran kartlarını tanıtan NVIDIA, beraberinde bazı yazılımsal teknolojiler de duyurdu. Bu teknolojiler arasında NVIDIA Reflex yazılımı da yer alırken, Reflex teknolojisi özellikle çevrimiçi rekabetçi oyunlarda etkisini oldukça hissettiriyor. Temel olarak donanımlar arası gecikmeyi azaltan NVIDIA Reflex teknolojisini destekleyen fareler de Amerikalı ekran kartı üreticisi tarafından açıklandı.

NVIDIA Reflex uyumlu RTX 3060 ekran kartı da 12 Ocak tarihinde tanıtılmıştı.

NVIDIA GeForce RTX 3060 duyuruldu: 12 GB VRAM

NVIDIA GeForce RTX 3060 duyuruldu: 12 GB VRAM

Aralık ayında RTX 3060 Ti ekran kartını tanıtan Amerikalı ekran kartı üreticisi NVIDIA, şimdi de RTX 3060 ekran kartını tanıttı. Peki NVIDIA GeForce RTX 3060 özellikleri ve fiyatı nasıl?

NVIDIA Reflex teknolojisini destekleyen fareler belirtildi

NVIDIA Reflex yazılımı, donanımlar arası gecikmeyi azaltan bir teknoloji. Fare, monitör ve bilgisayar arasındaki veri aktırımını hızlandıran Reflex, destekli oyunlarda ciddi manada performans artışı yaşanmasına neden oluyor. Böylece oyuncular, rekabetin kızıştığı anlarda sanki gerçekten atış yapıyormuş hissine kapılıyor. Reflex teknolojisini kullanmak için uyumlu bir monitör, NVIDIA ekran kartı ve uyumlu bir fare gerekiyor.

NVIDIA tarafından yapılan değerlendirmelerde Reflex teknolojisini destekleyen bir sistem kurulması için gereken para, ekipmanlarla birlikte 7.000 dolara çıkabiliyor. Sistemin en az maliyet isteyen donanımı ise fareler. NVIDIA tarafından verilen bilgilere göre Reflex teknolojisini destekleyen fareler ise şu şekilde:

  • Acer: GM310, Predator Cestus 330, Predator Cestus 350
  • Alienware: AW610M
  • Asus: ROG Chakram Core
  • Corsair: Dark Core RGB PRO & Pro SE
  • Logitech G: Pro X Superlight
  • MSI: GM 41
  • Razer: Deathadder V2
  • SteelSeries: Rival 3

NVIDIA Reflex desteğine sahip fareler, özellikle bu amaç için üretilmedi. Bu sebeple, önümüzdeki aylarda verilecek yazılım güncellemeleri ile daha fazla farenin Reflex desteği alması bekleniyor.

Reflex yazılımı yeni bir teknoloji olduğu için, yüksek maliyetli donanımlar istemesi normal. G-Sync’ın tarihine baktığımız zaman, ilk çıktığı zaman oldukça yüksek maliyetli donanımlar tarafından kullanılmasına rağmen şimdilerde çok daha uygun donanımlar ile kullanılabiliyor.

Reflex teknolojisi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.