Çeşitli boyut, şekil, fiyat, özellik ve bağlantılara sahip yüzlerce kablolu kulaklık çeşidi var. Hızla değişen teknolojiye ayak uydurmak bazen zor olabiliyor. Örneğin bir kulaklık seçiminde önceden dikkat ettiğimiz maddelerle, şu ankiler aynı değil.
Eskiden örneğin sadece telefonlarımızda kullandığımız kulaklıkları, bilgisayarlarımızda kullanmaya başladık. Buna ek olarak bazı bilgisayar kulaklıklarının telefon uyumu bile var. Bu tip durumlara da dikkat etmemiz gerekiyor. Kullanıcılar hevesle kablolu kulaklık satın alırlarken birtakım hatalar yapıyorlar. Biz de bu yanlışlardan 5 tanesini sizler için bir araya getirdik.
Asgari ücretle alınabilecek en iyi telefonlar
Kablolu kulaklık seçerken yapılan 5 yanlış
Kablolu kulaklık satın almak istendiğinde genellikle benzer hatalar ortaya çıkıyor. Bunlardan birisi kulaklığın kablosunun malzemesine dikkat etmemeyi söyleyebiliriz. Bakalım bu seçimde diğer yanlışlar neler?
Kablolu kulaklığın telefon uyumu
Bazı müşteriler, telefonlarıyla uyumlu olmadığı için aldıkları kablolu kulaklığı iade etmek zorunda kalıyor. Bazen bilgisayarlar ve cep telefonları gibi tüm cihazlarda çalışmayan bir kulaklık alınıyor. Bu nedenle birden fazla cihazda kulaklığı kullanmak istediklerinde yalnızca bir üründe çalışan kulaklıkla takılı kalıyorlar. Bunu takiben de birden fazla kulaklık almayı düşünüyorlar.
Kulaklık satın alırken uyumlu olduğu cihazlara dikkat etmeliyiz. Örneğin yalnızca bilgisayarı destekleyen bir cihaz aldığınızda telefonda erişemeyebilirsiniz. Bu da ya onu değiştirmenize ya da yenisini almanızı gerektirir. Bu yüzden daha almadan önce uyumluluk listesinde istediğiniz cihazların yer aldığına detaylı şekilde bakmanız gerekiyor.
Gelecekteki ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir kulaklık seçin
Bu maddeye özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin yalnızca müzik dinlemek amaçlı bir kulaklık tercih etmiş olabilirsiniz. Ancak bu noktada sesin önem düzeyi yüksek olduğu bir oyun oynamak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda kulaklığınız Stereo olacağı için, oyunda yanınızdaki düşmanı bile tam olarak duyamayabilirsiniz.
Bu tarz durumlar için Surround 7.1 oyuncu kulaklıkları tercih ediliyor. Siz de ileride oluşabilecek ihtiyaçlarınızı hesaba katıp buna göre bir kulaklık alışverişi yapmalısınız.
Marka adını iyi takip edin
Kulaklık seçiminde yalnızca marka adına takılı kalmamanız gerekiyor. Ürünün özelliklerini iyi bir şekilde kavramalı ve ona göre satın almalısınız. Örneğin iyi gördüğünüz bir markanın kulaklığını aldığınızda istediğiniz özelliklere sahip olmayabilir. Bu durumda büyük bir hayal kırıklığıyla karşılaşırsınız. Bunun önüne geçmek için farklı markalardaki cihazları inceleyerek ihtiyacınıza göre bir seçim yapmalısınız.
Konforu dikkate alın
Birçok kullanıcı kulaklık satın alırken yalnızca görünüşünü beğenip alıyor. Bu yapılan bir hatadır. Yapmanız gereken şey ise cihazın yapısı, ağırlığı, ses kalitesi, dayanıklılığı, taşınabilirliği ve kafa bantlarını iyice analiz etmektir. Satın almadan önce kendinizi rahat hissedip hissetmediğinizi anlamak için 20-30 dakika arası denemeniz iyi olacaktır. Eğer daha uzun süre kullanmayı planlıyorsanız köpük pedli daha hafif kulaklıkları tercih etmeniz sizin yararınıza olur.
Bütçe belirlemeyin
Bütçe belirlemeden önce kendinize bazı sorular sormanız gerekiyor. Genellikle kullanıcılar bu sorulara cevap aramadan direkt bütçe aşamasına geçiyor. Bu da yapılan büyük bir hata olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle kullanma sıklığınız, kalitenin sizin için önemi ve tarzınıza uygun olup olmadığını belirlemeniz gerekiyor. Kulaklık ihtiyacınızın durumuna göre harcamalar düşükten oldukça yüksek seviyelere kadar çıkıyor. Burada bütçeyi belirlemek cebinizdeki paradan değil, ihtiyacınızdan geçiyor.
Sizler kablolu kulaklık satın alırken ne tür durumlara dikkat ediyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Bi Hz oranı filan yazsaydiniz