Kafatasından yüzlendirme yapılarak, 9000 yaşındaki bir gencin yüzü yapıldı. Kafatasından yüzlendirme ile ortaya çıkan tasarım, sinirli bir insan izlenimi veriyor.
Beyin hafızası yapay olarak geliştirilebilecek!
Bilim dünyasının insan beyni üzerindeki çalışmaları devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgiler ile birlikte beyin hafızası konusunda ciddi geliştirmelerin yapılabileceği ortaya çıkKafatasından yüzlendirme ile 9.000 yıl öncesine ait yüz
Bilim insanları, Yunanistan’da bulunan ve Mezolitik Çağ’a (orta taş çapı) ait olduğu tahmin edilen bir kafatasına yüzlendirme çalışması yaptı. Yaklaşık 9.000 yıllık olan ve 1993 yılında bulunan bu kafatasına sahip kişinin yüzü yeniden yapılandırıldı.
Kemik ve diş analizine göre 15-18 yaş aralığında olduğu, kıvrılmış yüz yapısı ile dışa doğru çıkık bir çenesinin olduğu tespit edildi. Bunun nedeninin ise o zaman çok yaygın olan “hayvan derisi çiğnemek” alışkınlığından olduğu tahmin ediliyor.
Bu çalışmada endokrinologlar, ortopedistler, nörologlar, patologlar ve radyologlar, arkeologlar ve heykeltıraşlar yer aldı. BT taramaları ve 3D baskı teknolojisini de kullanan araştırmacılar, böylelikle test süreçlerini daha hızlı bir şekilde tamamladı.
Bu gencin ölüm nedeninin anemik ve ciddi bir eklem rahatsızlığından olabileceği belirtildi.
Kafatası kullanılarak yapılan yüz tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz?