Reklam

Kamu kurumlarına WhatsApp uyarısı!

31
Reklam

Günümüzde siber güvenlik denilince akıllara, genellikle e-posta ve sosyal medya hesaplarının güvenliği geliyor. Ancak, devlet kurumlarında oluşan küçük bir güvenlik açığı, kritik verilerin kötü niyetli kişilerin eline geçmesine neden olabildiği için çok daha fazla önem taşıyor.

Türkiye’nin Yeni Siber Güvenlik Planı!

Geçtiğimiz günlerde detaylarını sizlerle paylaştığımız Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı ile siber güvenlik konusunda ciddi önlemler alınmaya başlanırken, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’de kamu kurumlarına bir uyarıda bulundu.

Milli mesajlaşma uygulamaları kullanılmalı!

Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği gizli kodlu yazıyla çalışanları, başta WhatsApp olmak üzere Viber, Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları konusunda uyardı.

Reklam

Kurum mahremiyetini içeren görüşme ve yazışmaların anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılmaması gerektiğinin belirtildiği uyarı yazısında, kritik görev icra eden kurumlarda çalışan personellerin görevi sırasında yanında bulundurduğu akıllı cihazın görevin gizliliğini tehlikeye düşüreceği bilinciyle hareket etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Akıllı cihazlar içerisinde oluşabilecek bir güvenlik açığı nedeniyle zararlı uygulamalar sayesinde her türlü bilgiye ulaşılabileceğinin özellikle vurgulandığı yazıda, alternatif olarak milli uygulamaların kullanımının yaygınlaştırılmasının gerektiği belirtiliyor.

:: Kamu kurumlarında oluşabilecek güvenlik açıkları hakkında ne düşünüyorsunuz?

31 Yorum

  1. Tabi canım milli uygulama kullanalım daha kolay bizi takip etsinler giderek kuzey kore olma yolunda ilerliyoruz maşallah bize.

  2. milli mesaj uygulaması da ne ya işletim sistemi senin olmayınca milli diye bir şey olmuyor.genel bunlar global evrensel.

  3. Siz bilgilerinizi yabancılara vermeyi çok seviyorsunuz peki neden? Ülkemizde kalsın zaten devlette var bilgilerimiz

  4. Bip den başka birşey yok ki. Türkcell bip i kurumlara uygun hale getirmeli. İsmini bip kurumsal koyabilir. Diğer uygulamadan ayrı olarak yani.

  5. Başkası izlerken iyi devlet izleyince neden kötü diyenlere diyeceğim şu.Elin amrrikalisi benim alevi mi olduğuma hangi partiye oy verdigime etnik kokenime bakmaz. Ama devlete bu konuda guvenemem

  6. Yerlisi mi varmışki? İstihbaratından özel harekatına başka ne kullanacaklar adamlar. Grup kurup ordan haberleşiyorlar işte. En azından şifreli. Android kullanmasınlar en azından hacklemeye en müsaiti ve güncelleme almayanı o. Örneğin android 4.4 bir telefonla hangi mesajlaşma uygulaması olursa olsun kırılır.

  7. Whatsapp kullanmayın diyenlerin tüm kurumlar ile ilgili mail trafiğinde gmail ya da live mail kullanması da pek bi manidar. Bi devlet kurumundayken, bilgi güvenliği konulu bir yazı gelmişti. Sayfaların altındaki bilgi anted alanında bulunan ilgili kişiye ulaşım maili; xxxx@gmail.com. kurumsal mail kullanıyoruz. Herşeyimiz aşırı gizli. La bırakın geyiği, ülktenin tüm internet trafiği kimin elinde. Neyin pazarlığındayız. Diffie-Hellman kırılmış ne pazarlık yapıyoruz böyle. iOS güvenli diyenlere de ayrı bi gülmek istiyorum, zira windows kadar bile güvenliği olmayan sistemleri güvenliymiş gibi göstermek için çok çabalar harcandı sosyal medyalarda ve herkesde buna inandı. Şunu herkes iyice anlasın; mühendisliğin olduğu her yerde her zaman ters-mühendislik olacaktır.

  8. Madem ki Milli Güvenlik söz konusu, bir çok ülke kendi kamu kurumlarında açık kaynak kodlu İşletim Sistemi / Yazılım kullanırken biz neden hâlâ Microsoft'un yazılımlarını kullanıyoruz? Bence önce buradan başlamak lazım.

  9. Türk Telekom ve Süperonline internet sağlayıcımız. adamlar suyun başını tutmuş. ister BİP kullan ister kurumsal mail. Turkcell'in ortağı TeliaSonera. Türk Telekom satıldı. Neyden bahsediyorsunuz.
    Milli olan GÜVERCİNLE HABERLEŞME…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version