İsrail Ben-Gurion Üniversitesi Siber Güvenlik Araştırma Merkezi’nde bilgisayar virüslerinin insan sağlığına etkisini kanıtlayabilmek için kötü amaçlı bir yazılım oluşturuldu. Bu kötü amaçlı yazılımın hedefinde hastalıkları manipüle etmek var.
Araştırmacılar bir devlet başkanı, üst düzey şirket yöneticisi veya politikacıyı ciddi bir hastalığa yakalandıkları konusunda inandırmanın veya var olan bir hastalığı yokmuş gibi göstermenin mümkün olabildiğini kanıtlamak istedi.
Play Store’da 200 virüslü uygulama tespit edildi!
Siber dolandırıcıların yeni hedefi uygulama geliştiricileri oldu. Play Store üzerinde 200'den fazla virüslü uygulama tespit edildi!Kanseri manipüle ederek doktorları kandırdılar!
70’e yakın BT (Bilgisayarlı Tomografi) akciğer taraması geliştirilen bu kötü amaçlı yazılım veya diğer adıyla virüs tarafından değiştirildi. Neredeyse her seferinde üç farklı radyolog sonuçları gördüğünde yüzde 99 kanser teşhisi koydu.
Aynı şekilde daha önce gerçekten kanser teşhisi konulan BT taramaları kötü amaçlı yazılım ile değiştirildi. Bu kez radyologlar bu hastaların yüzde 94 oranında sağlıklı olduğunu ve herhangi bir kanser bulgusu olmadığını belirtti.
Radyologlara bu sonuçların kötü amaçlı yazılım tarafından değiştirildiği söylendikten sonra yarısı değiştirilmiş 20’ye yakın sonuç daha verildi. Yarısı değiştirilen bu sonuçlarda bile yüzde 60’lık bölümün gerçek olduğuna inandılar.
Kötü amaçlı yazılım ile kanser bulguları sonuçlardan çıkarıldığında ise doktorlar yüzde 87’lik kısımda hastalık tespit edemedi ve gerçekten kanser olan bu kişilerin sağlıklı olduğunu söyledi.
Bu testler test için güvenlik araştırmacıları tarafından yapıldığı işin endişeye gerek yok. Ancak, zaman zaman siber saldırılara maruz kalan hastahanelerde cihazlara bu tarz bir virüsün bulaşması büyük bir felakete yol açabilir.
Böyle bir şeye ne gerek vardı ki
bence ilgi çekici
Benim bilgisayarımda chromium diye bi virüs bulaştı Bi türlü silinmiyor.
böyle bir şeye neden gerek var söyleyeyim, adamlar gözdağı veriyor,ve dikkatli olun diyor , bas bas bağırarak geliyoruz diyor. devletler istihbaratlar birbirleri ile her şekilde mücadele edebilir.bu bir savaş dostum
dusman ulkenin hastanelerimdeki hastalarin tedavi edilmemesini saglayabilirler veya tedaviye ihtiyaci olmayan insanlari tedavi ettirtebilirler
hangi ülke? israil. yani adamlar herhangi bir ülkedeki hastaneye bu virüsü bulaştırıp, sağlıklı insanları hasta göstererek, yanlış tedavi ile daha sıkıntılı duruma sokabilir, hatta ölmelerine sebebiyet verebilirler. aynı zamanda hastalıklı insanlar için de aynı şey geçerli. olduğundan daha farklı bir hastalık gösterilerek, yanlış tedavi uygulanabilir.