Son dönemde yurt dışından telefon satın almayı zorlaştıran adımlar atıldı. IMEI kayıt ücretinin 618.65 TL seviyesine çıkarılmasından sonra, Resmi Gazete’de yayınlanan yeni bir karar ile başka pasaporta IMEI kayıt dönemi bitirildi.

Bu değişikliğin detaylarını sizlerle paylaşmıştık. Şu anda yurt dışından alınan bir telefon sadece IMEI kaydı yapılan pasaport sahibine ait hatlar ile çalışıyor. Yani, sizin pasaportunuza kayıtlı bir telefon sizin adınıza kayıtlı hatlar ile çalışıyor.

Başka pasaporta IMEI kayıt dönemi bitti!

Başka pasaporta IMEI kayıt dönemi bitti!

Yurt dışından telefon getirtenler için başkasının pasaportuna kayıt dönemi sona eriyor. Resmi Gazete'de yayınlanan bilgiye göre, başka birine ait pasaporta IMEI kayıt yapılamayacak.

Yeni ekonomi paketinin (ekonomi ağırlıklı yeni torba yasa) detayları, TBMM’ye sunulmadan önce AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından açıklandı. Muş’un yaptığı açıklamalarda IMEI’si klonlanmış telefonların kapatılması ve yurt dışı çıkış harcının zamlanması oldukça dikkat çeken değişiklikler oldu.

Yurt dışı harç pulu 50 TL olacak!

Yurt dışına çıkacak olan kişilerin harç pulu satın alması gerekiyor. Hali hazırda 15 TL olan bu harç pulunun fiyatının, 50 TL’ye çıkarılması teklif ediliyor.

Klonlanmış IMEI’li telefonlar için 250 TL ödenecek!

Klonlanmış IMEI numarasına sahip olan telefonların 4 ay içerisinde kapatılacağı belirtiliyor. Klonlanmış IMEI kullanılan telefonların sisteme dahil edilmesi için 250 TL ödenmesi gerekirken, vatandaşlara bunun için 1 yıl süre verilecek.

Kanun yürürlüğe girdikten sonra yurda farklı şekilde sokulan telefonların hiçbir şekilde iletişime açılmayacağı belirtilirken, bu açıklamalar birçok soru işaretini beraberinde getirdi. Zira, 250 TL ödedikten sonra bu telefonlar için IMEI kaydına ihtiyaç olup olmayacağı bilinmezliğini koruyor.