Kök hücre tedavisi ile felç sonrası oluşan hasarlar azaltılabilir. Hayvanlar üzerinde test edilen kök hücre tedavisi olumlu sonuçlar verdi.
9.000 yaşındaki gencin yüzü yapıldı!
Kafatasından yüzlendirme yapılarak, 9000 yaşındaki bir gencin yüzü yapıldı. Kafatasından yüzlendirme ile ortaya çıkan tasarım, sinirli bir insan izlenimi veriyor.Kök hücre ile motor kontrol becerisi iyileştirilebilir
Gürcistan Üniversitesi biyomedikal ölümü araştırmacıları, kök hücreler ile felç tedavisi için yeni bir yöntem geliştirdi. AB126 olarak adlandırılan tedavi, sinir kök hücreleri tarafından üretilen minik tüp şeklindeki yapıları kullanıyor. Bu yapılar hücrelere göre daha küçük oldukları için çok sayıda rejeneratif terapötik maddeyi taşıyabiliyor. Böylelikle bu maddeyi ihtiyaç duyulan yere ulaştırabiliyor.
Hayvanlar üzerinde yapılan bu çalışmada, motor kontrol ve hafıza iyileştirmesi yapılabildi.
CDC verilerine göre ABD’de her yıl yaklaşık 800.000 kişi felçten etkileniyor ve 140.000 kişi bu nedenle hayatını kaybediyor. Hayatta kalanlarda ise genellikle beyin hasarı meydana geliyor ve uzun süre bir rehabilitasyon görmek zorunda kalıyorlar.
Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde, bu tekniğin beyin hasarını azalttığı ve beynin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğu bulundu. İnsanlar üzerindeki klinik deneylerin ise önümüzdeki yıl yapılabileceği belirtiliyor. Felç sonrası tedavi kök hücre ile tedavi mümkün olabilir.
Felçli biri olarak, bu çok güzel bir gelişme
Haydi Bismillah. İnşallah tez zaman da yaygınlaşır. Asıl sorun genellikle felç geçirenlerin yaşı ilerlemiş oluyor ve doktorlar ameliyat türü işlere sokmak istemiyorlar o yaştaki hastaları. Acaba bu tedavi için ameliyat zorunluluğu var mı?
İnşallah benim oğlumda serebral palsi