İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Bilim

Koronavirüsün bulaştığı akciğerlere neler oluyor?

Koronavirüs akciğer tahribatı için yeni bir çalışma yapıldı. Saatler içinde insan hücresini değiştiren COVID-19 virüsü gerçekten de tehlikeli sonuçlar doğuruyor. İşte uzmanların yeni çalışması:

Nilay Kamu

okunma

Koronavirüsün bulaştığı akciğerlere neler oluyor?

Koronavirüs akciğer tahribatı için yeni bir çalışma yapıldı. Saatler içinde insan hücresini değiştiren COVID-19 gerçekten de tehlikeli sonuçlar doğuruyor. İşte uzmanların yeni çalışması:

Koronavirüsün bulaştığı kişilerde pek çok yan etki görülüyor. Kişiler her ne kadar virüsü atlatmış olsa da özellikle akciğer üzerinde bir tahribat kalıyor. Daha önce de virüsün akciğere verdiği zararı tomografi görüntüleriyle ortaya çıkartan uzmanlar şimdi de virüsün akciğerlere bulaştıktan sonra ilk saatlerde nasıl etki yaptığını gözler önüne seriyor.

Koronavirüs akciğer tahribatı oluşturuyor

MedicalXpress’te yer alan haberde koronavirüsün akciğer hücrelerine yalnızca birkaç saat içinde nasıl zarar verdiği ortaya çıkıyor. Yapay zeka ve sağlık teknolojilerinin koronavirüsün tespiti ve iyileştirilmesinde önemli bir adım olacağı belirtiliyor ve çalışmalar sürüyor.

Boston Üniversitesi ve Ulusal Yeni Bulaşıcı Hastalıklar Laboratuvarı’ndan bilim insanları COVID-19’un akciğerdeki dokulara saatler içinde zarar verdiğini kanıtladı. Buna göre yapılan deneylerde insanda bulunan akciğer hücrelerine çok benzeyen yapay hücreler kullanıldı.

Yapılan deneyde patojenin, akciğere ulaştıktan yaklaşık bir saat sonra dokulara zarar vermeye başladığı görüldü. Bu kadar kısa sürede tahribat yaratmayı başaran virüsün, tehlikeli yönü bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

koronavirüs akciğer tahribatı

Kırmızı kısımlar COVID-19, mavi kısımlar enfekte olmuş akciğer hücreleri

Araştırma ekibinden Andrew Emili konu hakkında açıklamada bulundu. Araştırmanın en çarpıcı yanının virüsün birkaç moleküler yolu birden etkilemesi olduğunu söylüyor. Koronavirüs akciğer hücrelerini tahrip ediyor.

Bu kapsamda Emili’ye göre virüs akciğer hücrelerini tamamen yeniden yapılandırıyor. Sadece yeniden yapılandırmak ile kalmayan virüsün aynı zamanda 3-6 saat içinde de hücrelerdeki metabolik süreçleri değiştirdiği ve hatta nükleer membranlara da zarar verdiği ortaya çıkıyor.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (8)

Teknoloji Dostu

Komplo teorisine gülerken siteyi takip etmekten vazgeçene çığlık attım. Kafa herkeste var ama kullanmayı bilmek gerekir.

Teknoloji Dostu

1950 yılında dünya nüfusu 2.5 milyar idi. 2020 yılında dünya nüfusu 7.5 milyar civarı. 2080 yılında dünya nüfusunu siz tahmin edin. Bu virüs canlı hayatı kurtarmak için bilim insanları tarafından yapılmış bir hastalık. Ama milyarlar ölmedi yani başarılı olamadılar. Belkide bu virüs demo idi. Demo çalışmasını sürdüler virüsün zayıf yönlerini tespit ediyorlar. Sonra en bulaşıcı ve en öldürücüsünü alıp biraz daha ölümcül hale getirip geri salacaklar. Unutmayın bu yazıyı.

Teknoloji Dostu

bu yorumla birlikte shiftdelete bitmiştir. yıllardır ilk sekmem olan siteyi rafa kaldırıyorum.

Teknoloji Dostu

Tenk yu, conspirit

Teknoloji Dostu

Teoriniz soyle yanlis ;yapay virus kontrol edilebilirse kullanilir, kuresel ekonomide bir cok ulke benzer zararlar gordu , bu da ayrica yapay olmadigini gosteriyor. Gunumuzun en eglenceli hot topic’i komplo teorileri, o sebeple sizi de anlayabiliyorum

Teknoloji Dostu

♿

Teknoloji Dostu

Yani belki dedim sadece bir komplo teorisi... inşallah böyle değildir tabiki ama nüfus artışı 60 yılda 1'e 3 oranında bu da ayrı bir sorun.

Teknoloji Dostu

Yav he he

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.