Özlem Türeci ve Uğur Şahin, Yunan basınına yaptığı açıklamada 3. doz BionTech aşısının hastalığın bulaşmasını tamamen durduracağını söyledi.
Koronavirüs, sağlık sektörünün önemini net şekilde ortaya koyarken, aşı ve ilaç geliştirmeleri ise tıp biliminin sınavı oldu. Peki “Bir aşı nasıl geliştirilir? Hangi aşamalardan geçer?”
Çift maske takmak virüse yakalanma oranını daha da düşürüyor mu? Yapılan araştırmada uzmanlara soru yöneltildi. Peki iki maske takmak virüsten daha çok koruyor mu?
Koronavirüs akciğer tahribatı için yeni bir çalışma yapıldı. Saatler içinde insan hücresini değiştiren COVID-19 virüsü gerçekten de tehlikeli sonuçlar doğuruyor. İşte uzmanların yeni çalışması:
iOS tabanlı COVID-19 takip uygulamaları için yapılan araştırmaların sonucu oldukça korkutucu. Kullanıcılar neden tehlike altında? İşte cevap!
Koronavirüs hastalarına elektronik bileklik takılması uygulamasına Kırıkkale’de geçildi. Eğer bileklik çıkartılırsa para cezası verilecek.
Oxford Üniversitesi araştırmacıları, koronavirüs ruh sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahip diyor. Peki araştırmanın detaylarında neler var?
Koronavirüs aşısı üzerinde binlerce bilim insanı çalışıyor. Farklı ülkelerden farklı sonuçlar gelse de bir tanesi oldukça umut verdi:
Çanakkale 18 Mart Üniversites (ÇOMÜ) tarafından üretilen COVID-19 tanı kiti gündeme damgasını vurdu. Seri üretim başlayacak mı?
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 milyondan fazla insana bulaşan Covid-19 için, ilk kez corona virüs aşısı tescillediklerini açıkladı!
Corona virüsü yenen kişilerin kanları gündem olmaya devam ediyor. Dark Web’de açılan alışveriş corona virüs yenen kişiler kan ilanı dikkat çekti.
Corona virüsü ile mücadele sürecinde en büyük ihtiyaçların başında ventilatör yani solunum cihazı geliyor. NASA solunum cihazı geliştirdi.