Son yıllarda kulaklıklar bir moda bütünleyicisi haline de gelmiş durumda. Teknik özellikler, görünüş ve tasarım derken bu pazarın ciddi oranda büyüdüğü bir gerçek. Peki, 2017 yılı kulaklık pazarı için nasıl geçti?
Kulaklıklar 2017 yılında çok büyük ilgi gördü
Kulaklıklar artık otomobil, cep telefonu, bilgisayar gibi bir prestij nesnesi hâline geldi. Kişiliğimiz ve zevklerimiz hakkında mesajlar veren nesnelere dönüştü. Akıllı telefonlar ve online müzik platformları, kulaklıklara duyulan ilgiyi artırıyor. Markalar, pazarı her geçen gün genişletiyor ve farklı ihtiyaçlara göre tasarladıkları kulaklıklarla karşımıza çıkıyor.
Kulaklık pazarı her yıl yüzde 100 büyüme gösteriyor. Global kulaklık pazarı, 2017 sonu itibarıyla yaklaşık 14 milyar doları buldu. Türkiye’de pazarın büyüklüğü ise 100 milyon TL’yi geçti. 2016 yılında pazarın yarısından fazlası kablolu kulaklıklara aitken, 2017 yılında kablosuz kulaklıklar yükselişe geçti. Bu yükselişin başlıca sebepleri ise kolay kullanım ve şık tasarımlara sahip olmaları.
2017’de en çok kablosuz kulaklıklar tercih edildi. 16-30 yaş aralığındakiler müzik kulaklıklarıyla birlikte oyun kulaklıklarını daha çok tercih etti. Lüks segment olarak bilinen high-end kulaklıklar ise 30 yaş ve üzeri kesim tarafından ilgi gördü.
:: Hangi tip kulaklık kullanıyorsunuz?
Mehmetin tipine bakip para yatiran adam beni gorse ne yapardi diye merak etmiyor degilim dolandirici olmak varmis
her ay maaşımı bir teknoloji aygına bölüştürecem,asistan öğrenciliğime başlayayım,iyi bir kulaklık bunlardan biri olacak 🙂
ancak bunlar hâlâ pahalı oldukları gerçeğini değiştirmiyor. hiç kimse “high-end” kulaklıklara bir maaş yatırmak istemez, baba parası yemeyen dışında. ben de aldım, çakma ve 75 lira verdim zira verebileceğim en fazla para 150 lira idi ama yarı fiyatına işimi gören bir kablosuz kulaklık bulunca aldım. fiyatlar ucuzlasa türkiye’de sürümden kazanacak ama ne hükümet ne de satıcılar bunu anlamıyor.