Grubun bir üyesi olarak HP, sahtecilikle mücadele etmek ve herhangi bir şirketin veya sektörün tek başına gerçekleştirebileceğinden daha büyük bir kritik çoğunluk oluşturmak için BASCAP’nin gösterdiği, havuz kaynakları ve uzmanlıkların yanı sıra farklı endüstri, sektör ve ulusal sınırlardaki işletmeler arasında köprü kurma ve seferberlik yaratma çabalarını destekleyecek.

HP’nin Türkiye’de çevre çalışmalarına bir başka katılımının Sahtecilikle Mücadele olduğunu vurgulayan Arzu İlhan Babaoğlu, “Sahte sarf malzemeleri zararlı uygulamalardan doğan maddeler içeriyor ve baskı kalitesi sebebiyle kağıt israfına sebep oluyorlar.

Bu sebeple Sahtecilikle Mücadele Programı çevre çalışmalarımızda önem taşıyor. Yerel yetkililerin yardımıyla geçen 2009 yılı Eylül ve Ekim aylarında Türkiye’de yaklaşık 6000 adet sahte mürekkep ve lazer kartuş ele geçirildi.” açıklamasını yaptı

 

HP, yaklaşık on yıldır sahtecilik karşıtı uygulamalara yatırım yapmaktadır ve uzun bir süredir fikri mülkiyet haklarını koruma konusunda kararlılık göstermektedir.

 

Küresel Liderlik Grubu, 2005 yılında görüşleri ve öncelikleri değerlendirmeleri için BASCAP üyesi CEO’lara ve diğer üst düzey yöneticilere yönelik bir forum olarak oluşturuldu.

BASCAP ayrıca, bu yöneticilerin küresel kitlelere hitap etmek üzere birlikte çalışmalarına ve kişisel toplantılar, mektuplar ve uluslararası medya aracılığıyla devlet bakanlarıyla ve yetkilileriyle doğrudan iletişim kurmalarına olanak sağlayan bir platform da sunmaktadır.

:: Türkiye sahtecilikle mücadele programında başarılı mı?