Sosyal medya devi Facebook, işletmelere sunduğu hizmetleri kendi platformundan yönetmek için harekete geçti. Firma bu doğrultuda müşteri ilişkileri yönetimi start-up’ı olan Kustomer ile satın alma konusunda anlaştığını kamuoyuyla paylaştı. 

Erdoğan’dan sosyal medya devlerine mesaj!

Erdoğan’dan sosyal medya devlerine mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT World Forum'a video konferansla katılarak sosyal medya devlerine mesaj gönderdi.

Kustomer artık Facebook bünyesinde

Bünyesinde barındırdığı uygulamalardaki işletmelerin sorunlarını daha kolay çözmelerini sağlamak amacıyla Facebook, Kustomer’i satın aldığını duyurdu. Müşterilerin sorunlarını algılayıp otomatik şekilde yanıt veren ya da yetkili bir insana aktaran uygulama, zamandan tasarruf etmenin yanı sıra, gelişmiş cevap sistemiyle sunarak sorunları en doğru şekilde çözmeyi hedefliyor.

Anlaşmanın şartları ile ilgili detaylar paylaşılmadı. Ancak TechCrunch’ın haberine göre firmanın Facebook saflarına yaklaşık 1 milyar dolara yakın bir fiyat karşılığında katılmış olması muhtemel.

kustomer-artik-facebookun-bir-parcasi-olacak

Konuyla ilgili sosyal medya devinin sitesinde bir blog yayınlandı. Blogda “İşletmelerle iletişim için Facebook’u kullanan insan sayısı 175 milyona ulaşmış durumda. Bunların pek çoğu Whatsapp, Instagram gibi uygulamalarla iletişime geçmeye çalışıyor. Ancak işletmelerin müşterileriyle iletişimlerini yönetmelerine yardımcı olmak için bundan böyle Kustomer devreye girecek” ifadeleri kullanıldı.

2015 yılında Brad Birnbaum ve Jeremy Suriel tarafından ortaklaşa kurulan firma, o günden bu yana yaklaşık 174 milyon dolarlık bir gelir elde etti. Halihazırda ise 700 milyonun üzerinde bir fiyat biçilen Kustomer için Facebook’un ödediği iddia edilen para hiç de abartılı durmuyor. Firma daha önce uygulamadaki çeşitliliği artırmak açısından gif katalog şirketi Giphy ve bulut video oyun şirketi PlayGiga’yı bünyesine katmıştı.

Öte yandan firma, en çok indirilen 5 uygulamadan 4’ünün sahibi. Bu uygulamaların ise Whatsapp, Instagram, Messenger ve Facebook olduğunu belirtelim.