Frito Lay firmasının en büyük cips marklarından Lay’s, ilginç bir YouTube Chrome eklentisi ile gündemde. Pandemi ile birlikte tüm dünyada YouTube izleme sayılarının artması, ünlü firmayı harekete geçirdi. Buna göre “Cips yerken videoyu kaçırdım” derdi sona erecek.
Lay’s cips yerken YouTube videosu izleten eklenti geliştirdi
Lay’s, birlikte çalıştığı Vietnam’lı ajans, Happiness Saigon’dan gelen fikirle birlikte, ilginç bir YouTube eklentisi geliştirdi. Buna göre ajans, insanların YouTube videosu izlerken önemli yerleri kaçırdıklarını fark etmiş.
‘Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?’ filminden ilk fragman geldi
Yılmaz Erdoğan efsane oyunu 'Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?' Netflix tarafından filme uyarlandı. Filmin ilk fragmanı bugün izleyicileriyle buluştu.Bu araştırmaya göre cips yerken ortaya çıkan çıtırtı sesi, videonun önemli bir yerini kaçırmamıza neden olabiliyor.
İşte ünlü cips markası, bu çıtırtıyı anlayan ve o anda videoya altyazı ekleyen bir Chrome eklentisi oluşturdu. “Crispy Subtitles from Lay’s” adlı bu eklenti, bir hafta önce Happiness Saigon’un YouTube sayfasında tanıttı.
Peki ama bu ilginç eklenti nasıl geliştirildi? Lay’s YouTube Chrome eklentisi için geliştirici ekip dünyanın dört bir tarafından cips yeme sesleri topladı.
Toplam 178 saatlik bu ses kayıtlarını toplayan ekip, bu sesleri algılayan bir yapay zeka geliştirdi. Geliştirici ekibe göre dünyanın her tarafında insanlar farklı bir çiğneme sesine sahip. Bu yüzden geliştiriciler, bu yerel farklılıkları algılama için her bölgeden ses örnekleri topladı.
Bu eğlenceli ve ilginç eklentiyi etkinleştirdiğinizde, YouTube üzerinde video açıldığını algılıyor. Videoyu izlerken cips yeme hışırtısını anlık analiz eden eklenti, videoya altyazı ekliyor. Böylece eklenti videoda anlatılanları kaçırmanızın önüne geçiyor. Eklentiyi bu bağlantıdan tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.
Lay’s tarafından geliştirilen bu ilginç eklenti, şimdilik sadece Chrome mağazasında yer alıyor. Ancak Microsoft Edge tarayıcı da Chrome tabanı üzerine geliştirildi. Bu anlamda eklentinin Edge üzerinde çalışma ihtimali de var.
Eklentiler ya da diğer bir adıyla uzantılar ilk olarak Firefox tarayıcı ile hayatımıza girdi. İnternet Explorer’in tahtını deviren bu gelişme, Google Chrome, Opera gibi tarayıcıların da piyasaya girmesine neden oldu. Google Chrome’un çok daha geniş bir eklenti mağazasına kavuşması ise bu pazarda ön plana çıkmasını sağladı.
Ya bu da bi tür veri toplama tuzağı ise
🙂 satış pazarlama buna denir
Vay canına