Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    LeBron James’in Tweet’i El Yakıyor!

    Sosyal medya platformları kurulduklarında sadece geliştiricisine para kazandırıyordu. Daha sonra sosyal medya kullanıcılar tarafından da bir gelir kaynağı haline gelmeye başladı. “Fenomen” olarak nitelendirilen takipçi sayısı çok olan kişiler, çeşitli firmalar ile anlaşıp sponsor içerikli Tweet’ler atarak bir gelir elde ediyor. Türkiye’de sponsor içerikleri Tweet’lere ödenen ücretler az olsa da durum Amerika Birleşik Devletleri’nde çok daha farklı.

    NBA yıldızı LeBron James, Twitter’da 23 milyondan fazla takipçiye sahip. @kingjames kullanıcı adı ile Twitter’da bulunan LeBron’un, sponsor içerikleri Tweet’leri ne kadara attığı ortaya çıktı. Opendorse firmasının açıklamasına göre LeBron James’in sponsor içerikli Tweet’lerinin değeri yaklaşık 140 bin dolar. (Tam miktar:139,474)

    Reklam
    Reklam

    Tek bir Tweet ile 23 milyon takipçisine ulaşabilen LeBron, reklamverenlerin büyük ilgisi ile karşılaşıyor. TV reklamlarına yapılan masraf ve kitlelere ulaşma oranları göz önünde bulundurulduğunda LeBron’a Tweet attırmak daha kârlı bir hal alıyor.

    Reklam
    Reklam

    Espn’de yer alan bilgiye göre LeBron James’ten sonra en çok değerli Tweet’e 66.553 bin dolar ile Kevin Durant, 42.389 bin dolar ile Kobe Bryant, 34.924 bin dolar ile Floyd Mayweather ve 34.290 dolar ile Dwight Howard sahip.

    :: Tweet atarak para kazanmak ister miydiniz?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    15 Yorum

    1. YiðitBey

      Haberde fenomen yazdigini okuyunca, aklima iPhonedo’nun Fenomen sarkisi geldi. Fenomen olacam ben fenomen olacam :ehuehuehu:

    2. SDN Okuru

      bende para ile atıcam bundan sonra sponsor varsa ulaşssın :))

    3. SDN Okuru

      şöyle milyon dolarlık sporcularımız malesef yok…tek gururumuz arda

    4. SDN Okuru

      Samsung reklamlarını iPhonundan attığı tweetlerle yapması gibi dimi :')

    5. basketci

      Yillik 21.000.000 $ oynadigi takimdan aldigi maas.
      nYillik 44.00.000 $ Sponsorlardan aldigi maas(nike,samsung,kia,mc donalds,coca cola vsvs)
      n
      n150.000$ almis cokmu

    6. SDN Okuru

      Haberde yanlisiniz var, Lebron Cleveland Cavaliers ve NBA in mali, teshbih yapmiyorum gercekten mali, Lebron james isminden kazandigi butun paralar takimina ve nba e gidiyor, sahsi olarak aldigi tek para cleveland den aldigi para oda yillik 24 milyon. yani james bey fir senede 100 milyon kazandiriyor ( diger reklamlar ile, bunun 24 milyonunu kendisine maas olarak veriliyor. ) clevelend yarin saat 4 de cola reklamina gideceksin diyor, oda gidiyor, gitmezse kovulur, abd de isler turkiye gibi yurumuyor.

    7. uma350

      Yazik attigi tweet’den aldigi paraya ihtiyac duyuyor demek. Yetmiyorsa garibime, normal tabi. Allah yardimcisi olsun.

    8. SDN Okuru

      vay be adam sporu bırakıp tweet atsın daha çok köşeyi döner.

    9. SDN Okuru

      Vay anasini satim. Dusunsenize uretilen urunlerden ne kadar kazandiklarini… Adamlar hem ar elde ediyorlar bu urunlerden hem de ustune ustluk boyle pahali reklamlar da yapabiliyorlar. Biraz daha ucuza yapsalar ya, yada kaliteyi arttirsalar ya. Bes para etmez urunlere (bizim ulkemizde pazar yerinde 5 TL ye alinabilecek urun) dunyanin parasini vermek akil kari degil ama neyse. Zevk meselesi tabii, bir de butce…

    Diğer yorumları gör (14) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network
    Exit mobile version