LG, G7 ThinQ modelini resmi olarak tanıttı. Tasarımı, teknik özellikleri ve 1000 nit parlaklık sunan ekranı ile dikkat çeken bu model hakkında detaylar ortaya çıkıyor. Peki, LG G7 ThinQ ekran teknolojisi nasıl tasarlandı? 1000 nit parlaklık nasıl sağlanıyor.
LG G7 ThinQ ekran teknolojisi nasıl geliştirildi?
LG G7 ThinQ ile tanıtılan Super Bright teknolojisi ile geliştirilen ekran, 1000 nit parlaklık değeri sunarak, bu konuda büyük başarı elde ediyor. Bu teknolojinin altında yatanları da sizlerle paylaşıyoruz.
LG, G7 ThinQ modelinde, 6.1 inç boyuta sahip, QHD+ çözünürlüklü bir ekran kullanıyor. LCD panel tercihinin altında ise çeşitli sebepler var. Bunlardan ilki, 1000 nit parlaklık değeri. Telefon ile sunulan bu parlaklık değeri, rakiplerine kıyasla, neredeyse 2 kat daha yüksek.
LG G7 ThinQ tanıtıldı! – Video!
LG'nin yeni amiral gemisi G7 ThinQ nihayet tanıtıldı. İşte çentikli tasarımı, çift kamerası ve çok daha fazlasıyla LG G7 ThinQ özellikleri ve fiyatı!OLED panelin de benzer seviyelerine çıkabildiğini hatırlattıktan sonra, bu teknolojiyi biraz daha yorumlayalım. Panellerde alışkın olduğumuz ve daha yoğun bir şekilde gördüğümüz pixel dizilimi RGB (Red-Green-Blue) şeklindedir. LG ise, bu modelde RGBW (Red-Green-Blue-White) şeklinde tasarladı. Pixel matriksine eklen beyaz pikselin ise önemli bir görevi var.
RGBW dizilimi ne işe yarar?
Geleneksel olarak, ekranı aydınlatan ışık, bu üç pikselden geçer. Beyazı oluşturma için ise RGB piksellerinden biri karışım oluşturulur. Beyaz pikselin dahil edilmesi ise işi daha da kolay hale getirecek. Işık, doğrudan beyaz piksel üzerinden geçmeye başlayacak. Bu da, RGB ledlerinden geçmeye çalışan arka ışık aydınlatması için gereken enerjiyi %50 daha az hale getirebilecek. Buna ek olarak ise parlaklık seviyesi iki kat daha fazla seviyeye çıkartılabilecek.
Parlak ekranlar, özellikle gün ışığında rahat bir kullanımı amaç edinir. Ekran yansıma oranı ise, dış ortamlardaki kullanımlarda karşımıza çıkan önemli bir parametre. LG ise, bu durumu ortam ışık sensörü ile çözmüş gibi görünüyor. Bu sensör, dış ortamlarda 1000 nit parlaklık seviyesine çıkartarak, bu sorunu çözebilecek.
Bu ekranda kesin yanıklar oluşur
Benim anlamadığım key neden 4K 60fps HDR kayıt yapamıyor? Note 8, s9 gibi daha eski kodeller bile destekliyor. Snapdragon845 destekliyor, lg arayüzüne bu desteği getirmemiş nedense.
Rgbw panel güç tasarrufu yapar da neden daha parlak olmasını sağlıyor?
Rgbw panel güç tasarrufu yapar da neden daha parlak olmasını sağlıyor?
Aylardır bekledim ve benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Oled ekran ve daha güçlü bir pil ile gelmesini beklerdim. Ayrıca kızılötesi portu olsaydı tadından yenmezdi
Parlaklık da önemli; ancak ekranın OLED olmaması kötü olmuş. Film sevenler ve karanlık kamera çekimleri için OLED önemli bir konu. Ayrıca renklerin daha canlı olmasını da sağlardı ki, bu her durumda belli bir fark yaratıyor.
Mobil LCD’ler, kalınlık ve ağırlık kısıtlamaları yüzünden, TV’lerdeki LCD ekranlar gibi local dimming ve quantum dot teknolojilerine sahip değil. Gecikme sürelerinin artmaması ve batarya tasarrufu için, renklere yazılımsal müdahele de mobilde daha kısıtlı uygulanıyordur. Dolayısıyla, en yeni versiyonları bile, iPhone 4’le tanıştığımız IPS mobil LCD’nin geliştirilmiş halinden başka bir şey değil. Çalışma mantığı olarak, iPhone 4’teki ekrandan temel bir farkları yok.
Bu konularda bir gelişme yaşanmadıkça, bayrak gemilerinde OLED dışında bir ekran kullanılmamalı. OLED’in, görüntü kalitesi haricinde, 0 ms gecikme sayesinde daha az ghosting, günlük senaryolarda daha az güç tüketimi, incelik-hafiflik ve ekranın cama daha yakın olması gibi avantajları da var.