LG, G7 ThinQ modelini resmi olarak tanıttı. Tasarımı, teknik özellikleri ve 1000 nit parlaklık sunan ekranı ile dikkat çeken bu model hakkında detaylar ortaya çıkıyor. Peki, LG G7 ThinQ ekran teknolojisi nasıl tasarlandı? 1000 nit parlaklık nasıl sağlanıyor.

LG G7 ThinQ ekran teknolojisi nasıl geliştirildi?

LG G7 ThinQ ile tanıtılan Super Bright teknolojisi ile geliştirilen ekran, 1000 nit parlaklık değeri sunarak, bu konuda büyük başarı elde ediyor. Bu teknolojinin altında yatanları da sizlerle paylaşıyoruz.

LG G7 ThinQ ekran teknolojisi

LG, G7 ThinQ modelinde, 6.1 inç boyuta sahip, QHD+ çözünürlüklü bir ekran kullanıyor. LCD panel tercihinin altında ise çeşitli sebepler var. Bunlardan ilki, 1000 nit parlaklık değeri. Telefon ile sunulan bu parlaklık değeri, rakiplerine kıyasla, neredeyse 2 kat daha yüksek.

LG G7 ThinQ tanıtıldı! – Video!

LG G7 ThinQ tanıtıldı! – Video!

LG'nin yeni amiral gemisi G7 ThinQ nihayet tanıtıldı. İşte çentikli tasarımı, çift kamerası ve çok daha fazlasıyla LG G7 ThinQ özellikleri ve fiyatı!

OLED panelin de benzer seviyelerine çıkabildiğini hatırlattıktan sonra, bu teknolojiyi biraz daha yorumlayalım. Panellerde alışkın olduğumuz ve daha yoğun bir şekilde gördüğümüz pixel dizilimi RGB (Red-Green-Blue) şeklindedir. LG ise, bu modelde RGBW (Red-Green-Blue-White) şeklinde tasarladı. Pixel matriksine eklen beyaz pikselin ise önemli bir görevi var.

RGBW dizilimi ne işe yarar?

Geleneksel olarak, ekranı aydınlatan ışık, bu üç pikselden geçer. Beyazı oluşturma için ise RGB piksellerinden biri karışım oluşturulur. Beyaz pikselin dahil edilmesi ise işi daha da kolay hale getirecek. Işık, doğrudan beyaz piksel üzerinden geçmeye başlayacak. Bu da, RGB ledlerinden geçmeye çalışan arka ışık aydınlatması için gereken enerjiyi %50 daha az hale getirebilecek. Buna ek olarak ise parlaklık seviyesi iki kat daha fazla seviyeye çıkartılabilecek.

Parlak ekranlar, özellikle gün ışığında rahat bir kullanımı amaç edinir. Ekran yansıma oranı ise, dış ortamlardaki kullanımlarda karşımıza çıkan önemli bir parametre. LG ise, bu durumu ortam ışık sensörü ile çözmüş gibi görünüyor. Bu sensör, dış ortamlarda 1000 nit parlaklık seviyesine çıkartarak, bu sorunu çözebilecek.

İç ortamlarda ve bulutlu günlerde ise, parlaklık seviyesi normal limitlere çekilecek. Bu da, daha az enerji tüketeceği anlamına geliyor. LG’nin Super Bright özelliği, 3 dakikaya kadar aktif kalabiliyor. Bu süre sonrasında ise, isteğe bağlı olarak açılabilecek.
G7 ThinQ modeli, 1000 nit parlaklık seviyesi sunan ilk telefon değil. Geçtiğimiz yıllarda, Nokia 701 modeli ve Sony’nin White Magic görüntü teknolojileri, bu seviyelere ulaşan panellere sahipti. Modern zamana baktığımızda ise, G7 ThinQ modelinin, 6.1 inç ekran, QHD+ çözünürlük, 564ppi değeri, HDR desteği ve 19.5:9 görüntü oranı gibi teknolojilerle, bu konuda bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor.

:: Telefonunuzun ekran parlaklığından memnun musunuz?