6. 2000’de Linus Torvalds’a gelen iş teklifi?
Yıl 2000, Linux’un özellikle sunucu tarafında revaçta olduğu dönemlerin kıyısına doğru gelmekteyiz ve Linus Torvalds, şüphe yok ki bir hobi olarak başlattığı projenin bugünlere gelmesinden epey mutlu; ancak ilginç bir bilgi daha: 2000 yılında, Steve Jobs tarafından Linus’a bir iş teklifi yapıldığını biliyor muydunuz? Linux’u geliştirmeyi durdurması halinde geçerli olan bu teklifi, Torvalds’ın kibar bir dille reddettiği biliniyor.
7. Linux’a devler destek veriyor
Günümüzün en büyük teknoloji titanları, aslına bakarsanız Linux’a en çok destek verenler arasında yer alıyorlar. Bunların arasında, Google, Intel, Huawei, Red Hat, Canonical, Facebook ve Samsung gibi markalar bulunmakta.
8. Linux’un yüzde 95’inden fazlasında tek bir programlama dili var!
Openhub kaynaklarının sunduğu bilgiye göre, Linux kernelinde bulunan kodların %95’i C dili ile yazılmış. İkinci sırada %2.2’lik payı ile Assembly varken, üçüncü sırada C++ bulunuyor. Dennis Ritchie’ye de yeri gelmişken bir saygı sunmamak olmaz!
9. Android’de de Linux var!
Google’a göre dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemlerinden Android’in tabanında da Linux çekirdeği olduğunu biliyor muydunuz? Cebinizde, Linux’tan doğan bir canavar taşıyor olabilirsiniz.
10. Linux her yerde!
Aslına bakarsanız Linux hakkında verilebilecek en ilginç ancak en doğru bilgilerden bir tanesi de bu. Linux, mutfağınızdan akıllı televizyonunuza; Amazon Kindle cihazlardan uzay roketlerine kadar her yerde kullanılmakta.
Siz, gelecekte masaüstünü fethetmesi de beklenen Linux hakkında ne düşünüyorsunuz?
IOS için de linux çekirdeği kullanıldı ama sonuç olarak bambaşka birşey ortaya çıktı diyenler vardı ne kadar doğru bilmiyorum.
Çok güzel bir konu yazanın eline gönlüne sağlık
İşine yarayan varsa kullansın. İşletim sistemi sonuçta, efsane yapmaya gerek yok. Windows ne yapıyorsa aynısını yapıyor. Uyumluluk sonuru yaşamayan herkes pardusu yüklesin kullansın.
iOS altında linux yok. Unix var. temeli aynı yapıları ve tarzları farklı. Unix in gücü işte.
linux güzeldir ama bilgisayar kullanmamış kişiler linux ile başlayabilir.. windows ile linux arasında ki en büyük sorun türkiyede linux için yazılım geliştiren bir yazılımcı yok.. hem ticari hem bireysel.. linuxun en kararli dağıtımı ubuntu.. Pardus linuxa geçmek için deneyen birini üzebilir.. ikiside debian kullanıyor ama ubuntu donanımda daha az sorun çıkarıyor sürekli güncelliyor.. dahada önemlisi türkçe kaynak çok..
Yaa he he steve jobs kullanmaz
Ben 1998 den beri Linux kullanıyorum. Linux’u seviyorum.
Linux uzayda dahi calisiyor ne demek? Bu komik olmus. Arkadas elektrik ve ilgili donanim yetiyor normal bir isletim sisteminin calismasi icin. Sadece NASA tarafindan kullanildi denseydi daha mantikli olurdu.