Facebook, geçtiğimiz günlerde tarihin en büyük veri sızıntılarından biriyle gündeme geldi. Sosyal medya uygulamasındaki 533 milyon kullanıcının verisi, bilgisayar korsanlarının eline geçti ve çalınan veriler, internette satışa çıktı. Ortaya çıkan bilgilere göre, sızıntının mağdurları arasında şirketin kurucusu ve CEO‘su Mark Zuckerberg de var.
Ünlü milyarderin bilgilerinin sızmasının ardından, ilginç bir detay dikkat çekti. Sosyal medya devi Facebook‘un CEO’su Zuckerberg, mesajlaşma uygulaması olarak Signal kullanıyor.
Mark Zuckerberg, Signal’i tercih etti
CEO‘ya ait sızan bilgiler arasında, adresi telefon numarası ve doğum tarihi gibi çeşitli kişisel bilgiler yer alıyor. Oldukça kritik olan bu bilgiler, başka detayların da önünü açıyor. Örneğin Zuckerberg‘ün telefon numarasına ulaşıp kaydeden bir analist, ilginç bir detayı keşfetti. Mark Zuckerberg, özellikle güvenli olmasıyla öne çıkan mesajlaşma uygulaması Signal’i kullanıyor.
Hali hazırda Facebook’un CEO‘su olan Zuckerberg‘ün, bu uygulamayı kullanması oldukça şaşırtıcı. Çünkü Facebook, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamaları olan WhatsApp ve Messenger‘ın sahibi. Bu durum akıllara “Acaba Mark Zuckerberg, kendi uygulamalarına güvenmiyor mu?” sorusunu getirdi.
Facebook, son zamanlardan özellikle WhatsApp sebebiyle gündemden inmiyor. Popüler mesajlaşma uygulaması, zorunlu kıldığı yeni sözleşme ile kullanıcıları rahatsız etmeyi başarmıştı. Bu sebeple ortaya çıkan son bilginin ardından, şirkete yönelik eleştirilerin artması bekleniyor. Sosyal medya devinden, konuyla ilgili nasıl bir açıklama geleceği ise merak konusu.
Olayla Twitter üzerinden dalga geçen Signal, “15 Mayıs tarihinde WhatsApp kullanıcı sözleşmesi zorunlu hale geliyor. Mark insanlara örnek olmak için ilk adımı attı.” açıklamasını yaptı.
With the May 15th WhatsApp Terms of Service acceptance deadline fast approaching, Mark leads by example:https://t.co/Mt5YksaAxL
— Signal (@signalapp) April 6, 2021
Signal neden tercih ediliyor?
Son dönemlerde adını sık sık duyduğumuz Signal, özellikle bir konuda öne çıkıyor. Kar amacı gütmeyen bir vakıf tarafından geliştirilen uygulama, uçtan uca şifreleme sayesinde kullanıcılarına daha güvenli bir deneyim vaat ediyor. Bu durum kullanıcıların zaten yeni sözleşme nedeniyle tartışılan WhatsApp ile Messenger‘ı bırakıp, Signal‘e yönelmesine neden oluyor. Mesajlaşma uygulaması, özellikle 2021 yılında WhatsApp kullanıcı sözleşmesinin gündem olması ve Elon Musk tarafından önerilmesinin ardından, altın günlerini yaşıyor. Signal, Google Play Store‘da, mesajlaşma uygulamaları kategorisinde ikinci sırada yer alıyor.
Peki ya sizin Facebook CEO’su olan Mark Zuckerberg ile ilgili düşünceleriniz neler? CEO’nun mesajlaşma uygulaması Signal’i kullanmasıyla alakalı görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.
ne bekliyorsunuz ki tabi ki signal kullanacak…
facebook sabıkalı da ondan signal kullanıyor
Adam doğal olarak rakip uygulamanın eksilerini artılarını öğreniyor, tabi ki yükler siz ne sanıyorsunuz Apple yoneticilerinin Windows yüklü bilgisayarlara ya da android yüklü telefonlara dokunmadığını, test edip araştırmadığını, karşılaştırmadığını şeytan icadı bu dediğini filan mı?
iPhone 12 tanıtılırken Windows 10 tabanlı laptoplarla sunu yaptıklarını gördüm 🙂
Demekki sayın Abdullah Çiftçi’nin dedikleri birer birer ortaya çıkacak. Yani adamlar popüler yapıp ondan sonra satın alacak!!!
whatsapp, telegram gibi uygulamalar konuşmaları şifreliyor, ancak metadata verilerini şifrelemiyor. bu verilerde de sizin birçok bilginiz bulunuyor. işte signal, hem konuşmaları hem de bu metadata verilerini şifreliyor. bu yüzden signal daha güvenli.