Kimyasal roket motorlarının teorik sınıra ulaşmalarından dolayı şirketler yeni nesil roket motorları üzerine çalışmalar yapıyordu. Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech), yeni geliştirmiş olduğu nükleer roket motoru konseptini NASA’ya teslim etti.
Mars Horizon’ın çıkış tarihi belli oldu
Uzay yarışı simülatörü Mars Horizon için çıkış tarihi belli oldu. Oyun, 17 Kasım tarihinde resmi olarak çıkışını gerçekleştirecek.Yeni nükleer roket motoru görev sürelerini kısaltacak
Nuclear Thermal Propulsion (NTP) motoru olarak tabir edilen motor türleri hem kimyasal roket motorlarından hem de elektrikli roket motorlarından daha verimli olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak güvenilirlik konusunda sorun yaşandığı için NTP motorları ile ilgili henüz somut bir adım atılmamıştı.
USNC-Tech mühendisleri tarafından geliştirilen ve diğer NTP motorlara göre daha güvenli olduğu iddia edilen ürün, kimyasal roket motorlarının yaklaşık iki katı itme kuvveti sağlayabiliyor.
Baş mühendis Dr. Michael Eades, ” Motor reaktörüne güç sağlamak için Tam Seramik Mikro-kapsüllenmiş (FCM) yakıt kullandık. Bu yakıtı elde etmek için yüzde 5 ila 20 arasında zenginleştirilmiş Yüksek Tahlilli Düşük Zenginleştirilmiş Uranyum (HALEU) kullandık. Yakıt daha sonra zirkonyum karbür (ZrC) ile kaplanmış partiküller halinde muhafaza ediliyor. ” ifadelerini kullandı.
CEO Dr. Paolo Venneri, ” USNC-Tech tarafından hazırlanan tasarım karasal ve uzay reaktörü teknolojilerinin harmanlanmasıyla oluştu. Bu sayede altyapı sistemlerini daha hızlı bir şekilde geliştirebiliyoruz.” dedi.
Yeni konseptin Mars’a mürettebatlı bir şekilde 3 ay gibi kısa bir sürede ulaşması uzay görevlerinin sürelerini büyük ölçüde azaltacak.
Hala yeterli değil bence. İnsanlık güneş sistemimizde tutunamayacak bu bir gerçek. Maalesef şuan ki güneş sistemimizde herhangi bir gezegen yaşama elverişli değil. Tamam Marsın biraz çabayla yaşanabilir olabilmesi muhtemel ama en büyük sorun bir atmosfere sahip olmaması tabi. İnsanlık Plüton ötesi başka bir galakside olacak. Daha fazla uzaklara gitmemiz için daha yeni teknolojilere sahip olmalı ve kısa sürede bu yerlere gidebilmeliyiz. En çok ilgilendiğim konu olan solucan delikleri bizleri kısa sürede o yerlere götürebilir. Ama şu anlık teknolojimiz yeterli oranda gelişmedi. Komşumuz olan Mars’a şuan 6-8 Ayda gidiliyorsa bu yeterli değildir. Tabi ki 3 Aya gidilebilirse güzel bir gelişme ama hala yeterli değil. Daha çok çalışılmalı.
Dostum ne acelemiz var. Zaman bizim için mesele, kozmik yaşamda sorun değil. Ayrıca sürekli gelişen teknoloji var, biz gidemezsek bile bizden sonra ki nesil gider. Mars a şu an 6-8 ayda gidiliyor ama 5-10 sene sonra, bu mesafe çok çok kısalacak. İnsanoğlu doyumsuz, sürekli bir yerleri keşfetmek ve orayı yok etmek istiyor; ilk önce olduğumuz yerde mutlu olmayı öğrenmeli ve elimizdekinin kıymetini bilmeliyiz.
Kesinlikle yeterli değil. Araştırılsın ve başka hiçbir yerde yasam olmadığı gerçeği ortaya çıksın, çıksın ki o paraları dünyamızı daha yaşanılır bir hale getirmek için kullanalım.
o motolar yüzünden bnce maliyet yine artacak daha az uzay aracı gönderilecek
Herkes şunu iyi bilmelidir ki. Uzayda bizden başka yaşam formu yok.. Sadece biz varız. Başka gezegenlere uzak galaxilere gitmek için okadar uğraşmaya da gerek yok çünkü zaten dünyanın okadar ömrü yok çok az zamanımız kaldı..
Foruma cahiller dolmuş, bunlar hala uzaylı yaşam formu arıyorlar sanıyor.
Dünyaya en yakın asteroidlerden birinde 150 Trilyon dolar değerinde maden var ve bu sadece tek bir asteroid, adamlar buralara gidip gelmek için harıl harıl roket yapıyor, tekrar kullanılan roketlerle siz turist mi taşınacak sanıyorsunuz, 3-5 tanesi ile taşıyacaklar tabi onu da yapacaklar ama siz ve uzaydan haberi olmayanlar, bu adamlar uzaya gidip gelirken, maden taşırkjen aval aval havaya bakacaksınız.
Akıllılar,yeryüzündeki ve okyanus sularındaki,madenler tamamen tükenmeden önce,asla uzaya aval aval bakmazlar,çünki bunun katkat daha masraflı olacağını bilirler.
sonra o muhafaza edilen nükleer yakıtları japonya gibi denize boşaltıyoruz dimi?. bu nükleer yakıtın dünyada kesinlikle yasaklanması lazım. özellikle atıklar ciddi sorun çünkü yokedilemiyor ve binlerce yıl aktif kalıyor
Bu roketler yaşam aramak için değil koloni kurmak için dünya tehlike sinyalleri vermeye başlayalı çok oldu
Bu tür hayaller çok eski yıllardan bu tarafa varlığını sürdürüyor. Bu tasarımın oluşturulma olasılığı kesinlikle var ancak her ne olursa olsun güvenilir bir teknoloji değildir. Dış itki teknolojilerini kontrol altında tutmak için çok yönlü tedbirler gerekiyor. Tek bir hatada ciddi riskler ortaya çıkabilir. Geleceğin en güvenli ve hızlı teknolojisi, nükleer elektrik enerjisi kullanan ve iç itki sistemi olan anti yerçekimi teknolojisi olacaktır.
Her ışık hızı ile gitmek istiyorum
Alın size yeni teori karanlık hız onu bunun bütün evren elinizde