Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Mars’a Yolculuk İçin İlk Adım

    İnsanoğlunun Ay’dan sonraki en büyük hayallerinden biri Mars’a ayak basmaktır. Ay’dan çok daha uzak olan Mars’a ayak basmak için çok daha detaylı bir araştırma ve planlama yapılması gerekiyor.

    Şu anki teknolojiyle Mars’a gidip geri dönülmesinin yaklaşık 500 gün süreceği tahmin ediliyor. Küçük bir uzay aracı içerisinde, 500 gün boyunca, ekip halinde yaşamak hem fiziksel hem de psikolojik olarak çok zorlayıcı bir durum.

    Reklam
    Reklam

    Altı kişilik ekip bu kapsülde yaşıyor

    Bu durumun astronotları ne kadar zorlayacağını belirlemek ve yaşanacak zorluklardan bazılarını önceden tahmin edebilmek için, bilim adamları yeni bir projenin startını verdiler. Üç Rus, bir Fransız, bir İtalyan ve bir Çinli astronot, Moskova’da bulunan bir tesisteki özel kapsülün içinde yaşamaya başladılar.

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::Kapsülde 1,5 yıl}

    Kapsülde 1,5 yıl

    Toplamda 520 gün boyunca kapsülün içinde yaşayacak olan bu altı kişi, Mars yolculuğunun insan üzerindeki fiziksel ve psikolojik etkilerinin ölçülmesine yardımcı olacak. Ekip bunun için önceden çok detaylı bir eğitim sürecinden geçti.

    Reklam
    Reklam

    520 gün boyunca dış dünyayla iletişimi çok kısıtlı olacak ekibin bu imkanı da gerçek yolculuğa benzesin diye ara sıra kesilecek.

    Projenin 30 günü Mars üzerindeki yürüyüş bölümünü kapsayacak

    Reklam
    Reklam

    Uzmanlar Mars’a ayak basılması için Ay’ın üzerine bir üs kurup, fırlatmanın oradan yapılmasının uygun olacağını düşünüyorlar. Bu sebeple, Mars’a ayak basmak için daha onlarca yıl olduğu belirtiliyor.

    :: Bir kapsülün içinde beş kişiyle beraber 520 gün boyunca yaşayabilir misiniz?

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap