Detroit’te gerçekleştirilen Otomobil Fuarı’nda, detaylarının açıklanmasının ardından otomobil tutkunlarını heyecanlandıran Mercedes, bu projesini doğruladı.
Firma yöneticisi Thomas Weber tarafından teyit edilen açıklamanın ardından söz konusu projenin, Mercedes Benz GLC modeli ile piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Üç dakikada hidrojen tanklarının doldurulabileceğini belirten firma, böylece Toyota ve Honda’dan sonra, hidrojen enerjisini kullanan 3. firma olma özelliğini taşıyacak.
Piyasaya sürüleceği tarih netlik kazanmayan modelin ve teknolojinin 2017 yılında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.
:: Alternatif enerjilerin otomobil teknolojilerinde kullanılmasını doğru buluyor musunuz?
Desenize araçlar resmen 1 er hidrojen bombası gibi olacak 🙂
vergiyi az tutarsa devlet gelsin, yoksa bir anlamı yok.
ata işte bu haberin güzel olmuş diğerlerinin aksine.
Su zammı olur mu?
Gaz a güç yetmiyo bide hidrojen mi alcaz
Petrolün sonu görününce araba şirketleri (Temsili değil)
hyundai İX 35 in hidrojenle çalışan modelini 1 yıldır avrupada satıyor. bu teknolojiyi ilk olarak satışa sunan koreliler oldu.
kaza olsa bomba gibi patlar 😀
Hidrojen kazalarda oldukça kotu olacak gibi duruyor
Birazcık bilgi hidrojen sadece suda en saf halindedir dolayısıyla sudan ayrıştırılıcak fakat 3 dakikada hidrojeni ayrıştırıp depoyu doldurması için buna nükleer pil gerekicek (bkz) denizaltılarda nükleer ayrıştırma ile hidrojen yakıtı yakılıyor ve bi denizaltı 40 yıl tek pille idare edebiliyor (nükleer pil) baktığında eski bi teknoloji ama arabalarında insan kontrolunden alındığında uygulanabilicek bi teknoloji kaza riskinin olmadığı o yüzden akıllı araçlar beklendi şimdi büyük firmaların hemen hemen hepsi smartcar uygulamasına geçti yani 100/80 elektirik kullanımı demek bunuda fosilden elde etmenin 10 sene sonra başarısızlıkla sonuçlanıcağı bir durum o yüzden nükleer arabalar seneye yollarda……. kolay gelsin shiftdelete.net çalışanları rutinimsiniz ama işte sonunda soru işretli haberlerinizi azaltsanız 10 numarasınız nacizane eleştirim.
ne kadar bilmeden yorum yapan insan var. madem bilmiyorsun yaz bir arama motoruna bir kaç şey öğren de öyle yaz. hidrojeni neden hemen nükleer enerjiye bağlıyorsunuz. sembolü H olan, 1 atom sayılı ametaldir. Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H2 olarak bulunan bir biatomik gazdır. lpg li arabalarda şu anda metan türevi bir gaz yakıyorsunuz su ve karbondioksit çıkıyor. metan yerine hidrojen gazı yakacaksınız geriye sadece su çıkacak. tamam hidrojen yanıcılığı ve patlayıcılığı yüksek bir gaz ama metanda oyle. ayrıca bu işin nükleer enerji ile bir alakası yok
Cahilimiz ve çok şey bildiğini zanneden bidon kafamız da çokmuş. Arkadaşlar Nükleer Yakıt denilen şey ile çalışan yani bundan enerji üreten Santral veya araçlar (Gemi veya denizaltı) Fisyon reaktörleri sayesinde ısı ve ısı enerjisini hareket, oradan da elektrik enerjisi elde edilir. Buna Fisyon denir ve ne yazık ki Füzyon ile karıştırılır. Hidrojen veya hidrojen izotopu ile bu işi yaparsanız bu Füzyon olur. Yani en temzi enerji ve hatta kimya ötesi simya yapmaya başlarsınız. Yani Füzyon reaktörleri (TOKAMAK) ile hidrojen atomlarını (izotopları) alır ve altın veya daha ağır elementler elde edersiniz. Yıldız ve bizim güneşimizin yaptığı Füzyondur. Atomları çok büyük ısı ve kütle çekimi sayesinde birbirine yaklaştırarak/kaynatarak yeni elementler oluşturur. Bu konuda yeni yeni Fransa ve abd'de çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Geleceğin Temiz enerji kaynaklarıdır. Henüz Nükleer santrallerde Füzyon yapamadığımız için genelde Daha ağır elementlere nötron göndererek, elementi kararsız hale getirip kısmen kontrol edilebilen bir tepkime meydana getirilmektedir ve ağır elementlerden nispeten daha hafif (radyoaktif) elementler elde edilir. Yani Fisyon; kütle numarası çok büyük bir atom çekirdeğinin parçalanarak kütle numarası küçük iki çekirdeğe dönüşmesi olayıdır.
Mecedes'in uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Hidrojenle çalışan araçlar ise şu iki şekilde çalışır.
Basit Yöntem: Hidrojen ile Oksijen içten yanmalı motorda yakılarak su ve su buharı oluşturulur. Patlama şiddeti ile sanki benzin yakmışsınız gibi basınç farkı pistonu hareket ettirir. Yanma/parlama ısıları düşük olduğundan motor da verimli çalışır.
İkinci yöntem: Hidrojen'i elektirik yakıt hücresinden geçirerek elektirik elde edileri. Elde edilen elektrik depolanır ve elektirik motoruna iletilir. Açığa yine h2o ve su buharı çıkar.
Neden Hidrojen? Büyük patlama ile birlikte 3 temel element üretilmiştir. Bunlardan en bolu ise Hidrojen denilen ve 1 elektron 1 proton/netron'dan oluşan 1 numaralı elmen Hidrojen yani SU DOĞURAN dır. Dünyamızda çeşitli elementlerle kolayca tepkimeye girip farklı molekül yapıları oluşturduğu için saf halde bulunması zordur. Saflaştırılması zordur, Atmosferimizde En bol bulunan gazdır ve gök yüzünün maviliğinin nedenidir. Ancak havadan ayrıştırmak yine zor ve pahalı bir yöntemdir. Depolanması da zordur. Bor hidrür içerisinde hidrojen ihtiva etiği için öne çıkar. Hidrokarbonlar yani metanol veya etanol vs. gibi de içinde Hidrojen taşır bunlardan da hidrojen elde edilebilir veya petrol yerine kullanılarak çevreye nispeten daha az karbon salınarak küresel ısınma önlenebilir. Petrol'ün kötü olmasındaki en büyük neden içerisinde aşırı derece fazla karbon taşımasıdır. Karbon salınımı yaparak sera etkisi artırılır. Sera etkisini çok merak ediyorsanız; Venüs, Güneş Sisteminde, Güneşe uzaklık bakımından ikinci sıradaki, sıcaklık bakımından da birinci sıradaki gezegendir. Güneşe en yakın olan gezegen bile Venüs kadar sıcak değildir. Sebebi ise Venüs'te doğal veya beşeri yollardan aşırı şekilde karbon salınımının küresel ısınmayı çok hızlı bir şekilde artırarak, ısının uzaya da kaçmasına engel olarak gezegeni cehenneme çevirmiştir.
Arkadaş, kontağı çevirirken düşün! Çoluğunun çocuğunun giderek ısınan, su için insanların birbirini gırtlakladığı ve sonunda kavrulmuş bir gezegen de mi yaşamasını istiyorsun!… Boşuna yakıt tüketme, çevreci enerjilere yönel….
Kimse demedi BMW de hidrojenle çalışan araba yaptı araştırın
Arkadaslar bu hidrojen zirvalarina kanmayin ne kadar temiz gozuksede elmizde elektrik gibi bir enerji var.Tesla elektrikli arabalar yaparken neden diger firmalar hidrojene geciyor bir dusunun.Cunku isleri gucleri PARABen inaniyorumku elon musk para icin bu isleri yapmiyor dunyayi daha iyi bir yer yapmaya calisiyor ama gozunu para burumus firmlar buna yanasmiyor neden cunku yakittan da para kazanmak istiyorlar size hidrojen satip para kazanacaklar halbuki bizler icin bisey isteselerdi suyla calisan araba yaparlardi suyun icindeki hidrojeni araba kendi icinde hidroliz ederdi ama yok yapmiyorlar.Bu gozu donmuslere artik firsat vermeyin.Yeter artik insanlari somurdukleri.
Petrol savaşlarının bittiği yerde su savaşları başlar….