Facebook, kısa bir süre önce isim değişikliğine giderek çatı şirketine Meta ismini vermişti. Açıklamalarında şirketin isminin değiştirilmesinin nedeninin uygulamayla karışıklığı önlemek ve metaverse ile ilgili yeni planlarını hayata geçirmek olduğunu açıklamıştı.
Meta, yaptığı açıklamayla birlikte sosyal VR alanı olan Horizon Worlds’ü kullanıcılarına açtığını duyurdu. Bu sayede şirket, metaverse planlarını hayata geçirmeye başladı. Horizon Worlds, şu anda sadece Amerika ve Kanada’daki kullanıcılara açıldı.
Metaverse evreninde yapılan ilk düğünde neler oldu?
Traci and Dave Gagnon çifti, dünyanın ilk Metaverse evreninde yapılan düğünüyle dikkatleri çekti. İşte çiftin evliliğine dair detaylar...Sosyal VR alanı Horizon Worlds neler sunuyor?
Horizon Worlds, Meta’nın metaverse planlarını açıklamasından sonra yayınlanan ilk büyük uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama sayesinde içerik üreticiler aynı Roblox ve diğer içerik oluşturucu odaklı uygulamalarda olduğu gibi temel oyunun üzerine kendi oyunlarını ekleyebiliyorlar. Bu sayede belli bir yapıda bir sürü farklı oyun bizlere sunuluyor.
İçerik üreticileri bu yaptıkları oyunlardan para kazanamıyorlar. Meta yaptığı açıklamasında yaratıcı fonuna 10 milyon dolar para koyduğunu ve yarışmaları kazanan içerik üreticilerine ödül vereceğini açıkladı. Horizon Worlds üzerinden Roblox gibi uygulamalarda olduğu tarzda oyun içi para birimiyle oyunlarınızı satamıyorsunuz.
Oyun, Meta’nın alt şirketlerinden biri olan Oculus tarafından üretilen Oculus Quest 2 başlığına sahip olan kişiler için ücretsiz olarak sunuluyor. Oyunda 18 yaş ve üzerindeki herkes bacaksız hareket edebilen (Meta’nın işyeri odaklı toplantı sisteminde kullanılan avatarına benzer) VR avatarını oluşturabilecek. Bu avatarla birlikte oyuna başlayabilecek.
Meta yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Horizon Worlds için vizyonumuz, sınıfının en iyisi dünya oluşturma araçlarıyla yaratıcı dostu bir VR alanını hayata geçirmektir. Geçen yılı bu araçları geliştirmek ve içerik oluşturucu geri bildirimlerine dayanarak uygulamayı geliştirmekle geçirdik.” Oyun oluşturma araçları uygulamanın içerisinde bulunuyor ve herhangi bir ekstra adıma gerek kalmıyor.
Oyunda, dünya etrafında oyuncular uçup ağaç gibi şeyleri bulundukları dünyaya yerleştirebiliyorlar. Ayrıca oyuncular kod bloklarını kullanarak oyundaki kuralları rahatlıkla belirleyebiliyorlar. Meta, oyunun içinde hali hazırda inşa edilmiş binlerde oyun olduğunu söylüyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce metaverse gerekli mi? Yorumlarınızı ve görüşlerinizi aşağıda belirtmeyi unutmayın.