Microsoft, Zoom rakibi iletişim uygulaması Teams için yeni bir özellik geliştirmeye başladı. Kullanıcılara görüntü ve sesin yanı sıra yazılı olarak da iletişim kurma imkanı veren Teams, toplantı esnasında yazılan mesajları sohbet penceresinde gösteriyor. Sohbete katılmak isteyenlerin ise bu pencereyi manuel olarak açmaları gerekiyor. Microsoft’un üzerinde çalıştığı güncelleme bu zorunluluğu ortadan kaldıracak.
Microsoft en büyük ikinci satın alımına imza atıyor
Microsoft, yapay zeka şirketi olan Nuance Communications ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Anlaşma gerçekleşirse, firmanın en büyük ikinci satın alması olacak.Microsoft Teams, sohbet balonlarını destekleyecek
Google, Android 11 ile işletim sistemine yeni bir özellik kazandırdı. Facebook Messenger’dan alışık olduğumuz sohbet balonlarını varsayılan olarak Android’e entegre etti. Ayrıca geliştiricilere sunduğu API sayesinde balonların tüm uygulamalarda kullanılmasını mümkün hale getirdi.
Birçok yazılım geliştiricisi gibi Microsoft da, sohbet balonlarını bünyesindeki Android uygulamalarına getirmeye başladı. Şirket, ‘Microsoft 365 Yol Haritası’ sayfasında yaptığı duyuruda, çatısı altındaki hizmetler için yapacağı yenilikleri açıklarken Teams uygulamasından da bahsetti. Popüler video konferans yazılımına sohbet balonları desteği ekleyeceğini açıkladı.
Microsoft, Teams uygulamasına ekleyeceği yeniliğin henüz geliştirme aşamasında olduğunu ifade etti. Firma, sohbet balonları sayesinde tüm katılımcıların ekranında o anki mesajların otomatik olarak görüneceğini vurguladı. Bununla birlikte özelliğin Mayıs 2021’de kullanıma sunulacağı bilgisini paylaştı.
Microsoft, Teams için yayınlayacağı güncellemeyi şu ifadelerle duyurdu:
“Bir Teams toplantısı sırasında yazılan mesajlar, tüm toplantı katılımcılarının ekranında gözükecek. Böylelikle sohbetler, ilgili konuşma için daha önemli bir hale gelecek.”
Teams, salgın sırasında önemli yol kat etti
COVID-19 nedeniyle video konferans yazılımlarına yönelik talebin en çok yaradığı uygulamalardan biri Microsoft Teams oldu. Rakiplerinde bulunan özellikleri bünyesine katarak kendisini geliştiren Teams, sanal toplantılarda sıkça tercih edilmeye başlandı.
Kullanıma sunulduğu 2017 yılında günlük aktif kullanıcı sayısı 2 milyon olan servis, 2019’a gelindiğinde bu sayıyı 20 milyona çıkarmayı başarmıştı. Salgının patlak vermesini takiben 2020’nin ikinci çeyreğinde yıldızı parlayan hizmetin günlük kullanım sayısı 75 milyona ulaştı. Aynı yılın dördüncü çeyreğinde ise Microsoft CEO’su Satya Nadella, Teams’in 115 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.
Microsoft Teams, şu anda 181 ülkede 44 dilde hizmet veriyor.
Ben kullanıyorum diğer tüm uygulamalara bin basar çok fonksiyonlu
Hep burda gprdüğüm şeyler yalan oluyor ama bakarız artık doğru ola bilir