Microsoft yapay zeka ile kanser teşhisi yapabildiği projesini geçtiğimiz yıl Hindistan’da hayata geçirmişti.
Rahim ağzı kanserine odaklı şekilde çalışan yapay zeka, doktorlardan tam not almayı başarmış gibi gözüküyor.
Microsoft yapay zeka ile kanser teşhisi koymada ne kadar başarılı?
Rahim ağzı kanserinden her yıl 250.000’den fazla kadın hayata veda ediyor. Bu ölümlerin yaklaşık 67.000’i ise Hindistan’da gerçekleşiyor.
Microsoft, rahim ağzı kanseri nedeniyle tüm dünyada gerçekleşen ölümlerin %25’inden fazlasının Hindistan‘da gerçekleştiğinin tespit edilmesinin ardından, projenin uygulanacağı ülke olarak Hindistan’ı seçmişti.
Yaklaşık 1 yıldır doktorlar ile sürekli iletişimde olarak yapay zekanın gelişmesini hızlandıran geliştirici ekibi, teşhis doğruluğunun %98‘e ulaştığını açıkladı.
Doktorların konuyla ilgili yorumu ise daha önemli. Doktorlar ise yapay zekanın kullanılması ile birlikte, teşhis süresinin 4 kat daha kısa sürdüğünü bu sayede de hasta yükünün hafiflediğini kaydetti.
Yapay zeka ile kimi zaman potansiyel kanserli hücrelerin tespinin dahi yapılabildiğini belirten doktorlar bu durumun, hastanın hayatının kurtulmasındaki en önemli etkenlerinden birisi olduğunu da ekledi.
Microsoft ekibi, sağlık alanındaki yapay zeka projeleri sayesinde yakın gelecekte milyonlarca insanın hayatının kurtarılabileceği görüşünde.
Testleri devam eden yapay zeka ile kanser teşhisi projesinin tüm hızıyla devam edeceğini de açıklanan bilgiler arasında.
Yapay zekayı abartıyorlar , göründüğü gibi değil , çoğunun içi boş .. bildiğimiz çamaşır makinası hangi sistemle çalışıyorsa yapay zeka farklı değil, ismine bakıp düşünen bir şey zan etmeye başladı millet .. isterseniz google yapay zekasını deneyin , mesala sor “ ben hava durumu öğrenmek istemiyorum istanbulda “ cevab istanbul bugün 20 derece cevab verecek .. siri de farklı değil , kelime aratmak öte bi şey değil , elbette geliştirilmiş bir sistem var ve alanlarında kullanılıyor , ama unutmayın ki dünyanın en gelişmiş bilgisayarı dahi 2 ye kadar sayamaz .
Çok dar fikirli bi düşünce günümüzde internet altyapısı çok yüksek ve kullanımı oldukça fazla bilişim sektörü ağ sektörü. Geçenlerde microsoft un twitterda kullanıcısını açmış olduğu yapay zeka kısa sürede hitler sempatizanı olmuştu bu ne demek oluyor yapay zeka deep web dediğimiz çok gizli bilgileri sızıp tüm kötülükleri internetteki bütün herşeyi rahatlıkla öğrenebilir hackerlığından tutta savaşlara kadar savaşın etkilerine kadar kendisini öğretip geliştirebilir ve tüm elektronik sistemlere sızar bi fabrikada otomatik robot aletlerini bile hackleyip kendine robot bile yapabilir asker robotu tabi bi fişi çekmeye bakar elektriği kapatmaya bakar ama sonuç olarak yapay zeka akıl almaz seviyelere ulaşabilir insandan kat kat güçlü olabilir çünkü sen 2 3 hamle ötesini hesaplayabiliyorken o milyonlarca hamle ötesini hesaplayabiliyor birde bunu düşün 👍🏻
yapay zeka’yı bencede fazla abartıyorlar
O yüzden mi hastanelerde PET,Tomografi çekiyolar? Hikaye bu işler.
Abdullah sen neyin kafasini yasiyorsun sen daha olayin farkina varamamsin yok ikiye kadar sayamiyorsn ama senin bin yilda yapacagin hesabi 1 dk yapacak bilgisayarlar gelistirildi.
Kusura bakmayın ama yapay zeka tanımını siriye falan indirgeyerek bayağı küçümsemişsiniz. Ben de sizin aksinize yapay zekanın birkaç yıl içinde geleceği noktadan endişe duyanlardanım. Çalışma alanım gereği yapay zekanın bir çok alanı ile haşır neşirim. Günümüzde tıp doktorlarının bile birçoğunda acaba bizim işimizi de elimizden alır mı soruları geziyor. Haksız da değiller. Tümör teşhisi ve sınıflandırma konularında çalışıyoruz ve doktorlar sonuçlar karşosonda şaşorabiliyorlar.