Google ve IBM, daha önceki süreçte yapay zeka algoritmalarını kullanarak, kanser hastalığının tedavisini gerçekleştirme yönündeki projelerini tanıtmışlardı.
Henüz tıp dünyasında tedavisi geliştirilemeyen, zorlu süreçler barındıran tedavi yöntemlerine alternatif bir çözüm olanağı sunacak yapay zekalar, geleceğin medikal sektörüne yön verme hedefinde olacak.
Microsoft Research’in makine öğrenme sistemleri projeleri kapsamındaki çözümü ise yapay zekayı kullanarak kanser hastalarını iyileştirmeye yönelik olacak.
Microsoft kanserli hastaları iyileştirecek
Bloomberg’de yer alan habere göre Microsoft’un yapay zekası, mevcut tedavi yöntemlerine alternatif bir çözüm olarak hizmet verecek.
İlgili kanser tedavisindeki en etkili ilaçları, besinleri ve diğer dış faktörleri doktorlara iletecek yapay zekalar, bir nevi yönlendirme görevinde olacaklar.
Microsoft bu doğrultuda Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi, Kanserle Savaş Enstitüsü ile ortak bir çalışma içerisinde olacak.
Başta, akut miyeloid lösemi olmak üzere sonuçları ölüme neden olabilecek kanserle odaklanacak Microsoft, yapay zeka teknolojisinin medikal alanda bütünleşmesini hedef alacak.
Amerikalı üreticiler tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, kanser tedavisinde kullanılmak üzere yaklaşık 800 civarı ilaç bulunuyor.
Çeşitli ilaçların etkilerini ve olası yan etkilerini hesaplayarak doğru yönlendirmelerde bulunacak Microsoft yapay zekası, en iyi tedavi yönteminin ortaya çıkmasına zemin hazırlayacak.
Uzmanlar, Microsoft’un yeni çözümünün oldukça yüksek maliyetlere sahip kanser tedavilerinde, yüksek kullanım verimliliği sağlaması nedeniyle belirgin bir tasarrufu da beraberinde getireceğini belirtiyorlar.
Microsoft‘un ve diğer teknoloji şirketlerinin yapay zekayı medikal alanda kullanma tercihlerinin devamının gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek.
Umarim kanser hastalarina en yakin zamanda katkisi olur
Cenabı allah kimseye vermesin bu hastalıhı bunların elinede düşürmesin bizleri
microsoft sen bizi kanser etmede bize yeter insan gibi işletim sistemi çıkar artık