Şubat ayında milli elektrikli tren hakkında son durumu paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 29 Mayıs’ta raylara ineceğini ve testlerin başlayacağını duyurmuştu. Ancak, salgın nedeniyle gecikmeler yaşandı.
Sakarya’da üretilen milli treni inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “29 Haziran’da tekrar buraya geleceğiz bütün arkadaşlarımız ile birlikte fabrika testlerine başlayacağız. Bunun devamında 30 Ağustos’ta bir tören yapıp ray testlerine ve yol testlerini yapmaya başlayacağız. Akabinde de bu yıl içerisinde de işletmeye alıp yolcu taşımaya başlayacağız“ ifadelerini kullandı.
Milli elektrikli tren için tarih belli oldu
Yerli otomobilin yanı sıra son yıllarda heyecanın oldukça arttığı milli elektrikli tren için beklenen tarih Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. İşte tren hakkında son bilgiler!Milli elektrikli tren için test tarihi açıklandı!
160 km hıza ulaşabilen Türkiye Vagon Sanayisi Anonim Şirketi – TÜVASAŞ tarafından üretilen tren için hazırlıklar yıllar öncesinden başladı. 2013 yılındaki kararla milli elektrikli tren setlerini üretmek için görevlendirilen TÜVASAŞ, yılda 240 adet alüminyum gövdeli araç üretmek için hazır duruma geldi.
Bakan Karaismailoğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti;
“Ülkemiz için, Sakarya için çok önemli bir gündemin arifesindeyiz. İlk defa ülkemizde yerli ve milli elektrikli tren setinin son aşamalarına şahitlik ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda raylara indirip testlere başlayıp yolcu taşıyacağız. Proje kapsamında ilk alt yapıyı kurduk. Trenimizin alüminyum gövde üretim, boyama, kumlama tesisleri 2019 yılında devreye alındı. Milli Elektrikli tren setlerimizin işletme hızı 160 kilometre. Ayrıca saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek ve vatandaşa konforlu ulaşım hizmeti sağlayacak yerli hızlı tren için çalışmalarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor.
AR-GE’deki genç arkadaşlarımız bu konuya odaklandılar. Tedarikçilerimiz yerlidir. Milli trenimiz sanayimizin gelişmesinde lokomotif görevi üstlenmiştir. Yeni trenimizde yolcu güvenliği ve konforu önceliği var. Bir setin toplam koltuk sayısı 324’tür. Bunların ikisini engelli yolcularımız için ayırdık. Engelli yolcular için özel bölümlerde olacak trende. Güvenliği sağlama, otomatik durdurma, tam otomatik iklimlendirme ve kamera sistemleri ile donattık trenimizi. Maliyetlerimizi daha da aşağı çekmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
bunların yapılması tabiki çok güzel. ancak belirtmek isterim ki hızlı trenin en büyük problemi raylar. rota yeterince düz olmadığı için çoğu yerde yavaşlatmak zorunda kalıyorlar. bu da hızlı trenin ortalama hızını bir anda 100 km ye düşürmüş gibi oluyor
Sivas hızlı tren n oldu
Geç bile kalınsa destek veriyorum. Aynen devam
Hızlı tren dediniz ama bildiğin tren çıktı sonra da raydan çıktı 🙂 Aga sen normal tren yap, o bize yeter. Kim bilir, hangi yandaşa, ihale çıkacak. Trenlerde de yolcu garantisi verirsiniz.
Bursa Ankara Hızlı Tren İşi Ne Oldu…Niyet Yokki Kısmet Olsun..
Hızlı Tren Hız 160 km O Kadar Komikki…Bunun Neresi Hızlı..Alem 500 km ile Yolculuk Yapıyor…😂
Kizmayin ama gunumuz caginda bu trenler hizli degil. TOGG ornek alinmali, teknolojiyi yakalamali.