Teknoloji gelişiyor ancak internet hızları aynı düzeyde gelişemiyor. Bu noktada yapılan 5G altyapısı çalışmaları ya da internet hızlarının yüksek Mbps’lere çıkartma çabaları yetersiz gibi görünüyor. Zira hala bir ”duvar” internete bağlanmayı zor hale getirebiliyor.
Ancak bu kapsamda MIT yeni bir çözüm geliştiriyor. Wi-Fi hızını ona katlayan teknoloji olarak da tanımlanabilen Rfocus isimli bu teknoloji ilerleyen yıllarda internet bağlantısına, kolayca duvara yapıştırdığımız bu paneller sayesinde ulaşabileceğimizi düşündürüyor.
iPhone 12’nin maket videosu sızdırıldı!
iPhone 12 tasarımı netleşmeye başlamasının ardından, Mac Otakara YouTube kanalında yeni bir video paylaştı. Bu paylaşımda iPhone 12’nin nasıl görüneceği de şekillenmiş oluyor.Wi-Fi hızını ona katlayan teknoloji ile duvar kağıdı dönemi
Kablosuz sinyalleri on kata kadar artırabilen antenlerle düz bir yüzey prototipi geliştiren ekip, aynı zamanda bu yöntemin çok daha az enerji harcadığının altını çiziyor. MIT’nin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı, kısaca CSAIL, günümüzde birçok cihazın sunabileceğinden daha iyi bağlantıları araştırırken RFocus olarak adlandırılan yüzeyi geliştirdi.
RFocus, kanal kapasitesini iki kat, sinyal gücünü ise on kat artırabiliyor. Bu ise bir Wi-Fi’nin on kat hızlanabileceğini düşündürüyor. Wi-Fi hızını ona katlayan teknoloji olarak da bahsedilebilen söz konusu akıllı yüzey, bir yandan lens gibi çalışabiliyorken, diğer yandan ayna görevini de görüyor. İşte bu sayede de Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyan en küçük cihazlarda bile internet erişimini hem stabil düzeyde kalmasını sağlıyor hem de kaliteli bir internet erişimi sağlıyor.
Geliştirilen akıllı yüzey, bahsedilen işlemleri bünyesinde barındırdığı 3 binden fazla minik anten ile yapıyor. Geliştirici ekipteki uzmanlar, RFocus’un tek avantajının daha geniş bir Wi-Fi alanı olmadığının altını çizerken, sistemin Wi-Fi güçlendirme sistemlerine göre hem daha ucuz, hem de daha az enerji tüketmesinden dolayı avantajlı olacağını söylüyor.
Araştırmacılardan Venkat Arun, söz konusu akıllı yüzeyi ucuz bir duvar kağıdı haline getirmeyi hedeflediklerini söylerken, ilerleyen yıllarda bu prototipin kullanıma sunulacak hale geleceğini söylüyor.
RFocus’un ne kadar süre içinde kullanılmasını bekleyebileceğinizden bahsedilmiyor. İlerleyen yıllarda ekip sadece tasarımı iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda yüzeyi duvar kağıdı olarak üretmenin bir yolunu bulacak. Çünkü kablo gerektirmeden “ucuz ve ince bir ‘duvar kağıdı” şeklinde kullanıcıya sunulması planlanıyor.
Peki sizce RFocus ile internet hızlarında 10 kata kadar bir atış yaşanabilir mi? Yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.
Türkiye’de en iyi çalışan kurum mit her gün yeni bir şey icat ediyor takip etmekte zorlanıyorum.
MIT (Massachusetts Institute of Technology)
MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) ile MIT (Massachusetts Institute of Technology)’yi karıştırman da ayrı bir ironi…
🤣🤣🤣🤣
HAHAHAHAHAHHAHA
Artık 10 kat kanser olma ihtimali artar
Türkiye hala adsl altyapısı üzerine kurulu olduğunu ve insanların 24mbps üzerine çıkamadığı bir altyapı varken neyi 10 kata kadar hızlandırabileceğimiz tartışılır. Ayrıca ben bir kullanıcı olarak evimin duvarını bunlarla kaplamam. sanayi yada başka bir alanda kullanılma olasılığı olabilir.
8 mbit adsl var, O da çoğu zaman 4-5mbit. İşe yararsa hemen alacağım 😂😂😂