Avrupa Network ve Bilgi Güvenliği Dairesi (Enisa)‘nın raporlarına göre, sosyal ağ siteleri hacker‘ların en büyük silahlarından biri haline geldi.

Özellikle güvenlik önlemlerinin az olduğu mobil platform virüslerin ve zararlı yazılımların yayılması için en uygun ortamlardan biri.

Enisa‘nın açıklamalarına göre, Facebook ve Twitter‘ın mobil versiyonlarında virüs ve malware yazılımları tespit edili.

Güvenlik Dairesi‘nin araştırmasına göre sosyal ağlarda malware’lerin bu kadar yaygın olmasının en büyük nedeni bu tarz sitelerde insanların kişisel bilgilerini çekinmeden paylaşması.


Mobil tehlikeler düşündüğünüzden daha fazla

Bu tehlikeye karşı önlemler nedir?

Kişilerin bilgilerini başka bilgisayarlara taşıyan malware yazılımları bu sayede, kimlik ve banka hesabı hırsızlığını daha rahat yapabiliyor.

Enisa ayrıca raporunda, kullanıcıların kendilerini koruması için bazı ufak tüyolara da yever verdi. Kurum Sosyal ağlarda bulunan güvenlik ayarlarını mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ediyor.

Doğum tarihi ve akraba bilgileri herkese açık hale getirilmemeli. Şu anda ne yazık ki, mobil cihazları, bilgisayar kadar güvenli hale getirecek yöntemler bulunmuyor.

Ancak, Wi-Fi ve Bluetooth ayarlarının sıkı tutulması, telefonunuza virüs girse bile buradaki bilgilerin dışarı gönderilmesini engelleyecektir. Raporda bir diğer tavsiye edilen nokta ise mobil cihazınızın, upload ve download bilgilerini kullanım dışı hareketlere karşı kontrol altında tutmanız.

:: Sosyal ağlar ve mobil cihazlar sizce ne kadar güvenli? Yeni insanlarla tanışmak için bu tehlikeyi göze alır mısınız?