Microsoft Türkiye ve Turkcell tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmaya 264 başvuru gerçekleşti. Birbirinden ilginç ve yenilikçi yazılım projelerinin katıldığı Mobil-Star Yarışması’nda finale kalan 20 proje jüri tarafından dikkatle değerlendirilerek yarışmanın galibi ilk üç proje belirlendi.

Mobil-Star Yarışması’nda finalistlerin ödülleri, 15 Mayıs 2009 tarihinde Microsoft merkez binasında yapılan törenle sahiplerine verildi. Mobil-Star Yarışması’nın birincisi “Mobil Dünyam” adlı projesiyle Alp Coker oldu. “Mobil Dünyam”, Windows Mobile işletim sisteminin zengin fonksiyonlarını kullanarak insanlar hareket halindeyken onları tek bir uygulamada bir araya getirmeyi hedefliyor.

Proje sayesinde cep telefonu sahipleri tek bir arayüz üzerinden Facebook, Twitter, Flickr, MSN, Mekanist gibi çeşitli sosyal ağ topluluklarındaki profillerine ve etkinliklerine erişebiliyorlar. 

Mobil-Star Yarışması’nın ikincilik ödülünü “Türkçe İslam” adlı proje ile Mustafa Yıkar, üçüncülük ödülünü ise “HizmetCell” adlı proje ile Ömer Faruk Sarıkaya kazandı.

Dünya çapında 160 GSM operatörünün satışa sunduğu 140’ın üzerinde telefon modelinde Windows Mobile yazılımı kullanılıyor. Bu çerçevede Turkcell ve Windows Türkiye’nin sponsorluğunda gerçekleşen Mobil-Star Yarışması’nda derece alan başarılı yerli yazılımcılar da giderek büyüyen bu pazarda yenilikçi ürünleriyle hem Türkiye hem de global pazara açılma şansı bulabilecek. 

Yarışmanın finalistleri Microsoft Inovasyon Merkezi’nde çalışmanın yanı sıra Microsoft’un genç girişimcilere sağladığı dev imkanlardan biri olan BizSpark programından yararlanma ve Microsoft teknolojilerine ücretsiz erişme şansını elde ettiler. Ayrıca finalistler kendi uygulamalarını Turkcell’in hazırladığı www.uygulamapazari.com sitesinden de pazarlayabilecekler. 

Microsoft Türkiye Mobil-Star Yarışması süresince mobil teknolojiler konusunda genel farkındalığı artırmak amacıyla ülke çapında bazı etkinlikler gerçekleştirdi. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri ve Trabzon’da gerçekleştirilen birer günlük etkinliklerle yaklaşık 650 kişiye Windows Mobile ve Windows Live for Mobile hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Ayrıca yarışmaya başvuran tüm katılımcılara dört hafta süren Windows Mobile üzerinde yazılım geliştirme eğitimi verildi. Tüm yarışmacılar, projelerini ve raporlarını, Windows Live Meeting web konferans yazılımı üzerinde gerçekleştirilen bu eğitimlerden sonra Microsoft Türkiye’ye yolladılar. Katılımcılar yarışma sürecini bu amaçla hazırlanmış olan blog sitesinden de takip edebildiler. 

::
Siz bir yazılım geliştirseniz ne üzerine yapardınız?