NASA’nın mevcut sistemleri neredeyse 30 yıl önce geliştirildi. Gelecekteki NASA görevleri ise önemli ölçüde artan yerleşik bilgi işlem yetenekleri ve güvenilirliğe ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden NASA’nın önümüzdeki dönemdeki uzay görevleri için sistemlerinde önemli bir güncellemeye ihtiyaç duyuyor.
NASA’nın işlem hızı 100 katına çıkacak
Bu yönde çalışmalarını sürdüren NASA, Microchip Technology ile anlaştı. Uzay ajansı yapılacak yenilik ile birlikte mevcut bilgisayarlarının hesaplama kapasitesinin en az 100 katına ulaşılacağını belirtiyor. Yüksek Performanslı Uzay Uçuşu Hesaplama (HPSC) işlemcisi için Microchip, çalışmalara başlamış durumda.
NASA, Ay’a iPad gönderiyor! İşte nedeni
NASA, Artemis 1 görevi için geri sayıma başladı. İddialara göre uzay ajansı, uzay aracında bir iPad'e de yer verecek.Microchip, işlemciyi gelecekteki ay ve gezegen keşif görevlerinde kullanmak amacıyla önümüzdeki üç yıl boyunca HPSC işlemcisini tasarlamak ve üretmek için çalışacak. Microchip ile NASA arasında bu projeyi gerçekleştirmek için 50 milyon dolarlık sözleşme imzalandı.
NASA, işlemciler üzerinde yapılacak iyileştirmeler ile birlikte büyük miktarda enerji tasarrufu sağlayacağını ve uzay görevleri için genel bilgi işlem verimliliğini artıracağını söylüyor. Uzay ajansı, Microschip tarafından geliştirilecek olan işlemcilerin diğer sektörler için de yararlı olabileceği inancında.
NASA, yeni teknolojinin, kritik uç bilgi işlem ihtiyaçlarına olanak sağladığını ve sistemin bir bileşeni arızalanırsa operasyonlara güvenli bir şekilde devam edebilmek için tasarlandığını belirtiyor. Böylelikle yeni işletim sistemi dünyadaki ticari sistemler gibi kritik noktalarda da yararlı olabilir.
Görünüşe göre NASA kapsamlı bir yeniliğe hazırlanıyor. Uzay ajansı böylelik araştırmalarını eskisine göre çok daha hızlı şekilde yapabilecek. Peki siz NASA ve şimdiye kadar kullandığı işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Uzay sahtekarlığının en iyi belgesi bu bilgisayarlar. İnsanlığı uyutmaya devam
Ay sahtekarlığı diyecektin sanırım.
Dayılar yine bildiğimiz gibi. Kahvede okey atmaya devam.
Gerici boş iş
Ne diyonuz olm
İki süper cahil. Ahahaha
Her şeyi de siz biliyorsunuz zaten.dunya düz ciple beynimizi kontrol edecekler , dünyayı 5 aile yönetiyor, haarp silahı tüm gizli şeyleri siz biliyorsunuz maşallah
Dünya düz kardeşim 😡😡dünya düz
Off büyük oyunu görmüş deha ya
1992 yılında 486’lar vardı. Şimdiki işlemciler 100 değil 1000 katı daha hızlılar kabaca.
486 lar 40mhz den başlıyordu hızları. Bugünki işlemciler 4 ghz civarı, yani 100 katı.
1992 de 8086 ve 8088 ler vardı staja başladığım yıl olduğu için iyi biliyorum, sonra sırasıyla 80286, 80386 ve 80486 çıktı
Demek ki lavuklar sadece işlemciyi değiştiriyor. O yüzden 100 katı diğer bileşenleri de değiştirseler 1.000 katı hızlanacak.
TL’nin bir anlamı kalmadığı için böyle haberler de artık anlamsız kalıyor, ülkemiz için artık yolun sonu görünüyor
Nasil olsa işleri fake..uzaya vs gittikleri yokm.napcaklar güncel islemciyi
Risc Cisc epic gibi konulardan, cihaza özel programlanabilir işlemcilerden bahsediliyor. Neden herkes kişisel bilgisayar işlemcisi gibi algılamış, adamlar valorant oynamıyor orda 🙂 Simülatör de uçuş da yapmıyorlar. Uzayda kullanılabilen, manyetik alanlar ve değişik dalga boylarındaki ışınımlara dirençli, özel hammaddelerle yapılan çipler var. Yoksa yerde zaten bildiğimiz laptop-sunucu ikilisi kullanıyor hepsi…