NASA‘nın Mars‘ta uzun süredir devam eden araştırmalarını hepimiz biliyoruz. NASA Mars üzerinde daha önce yaşam olup olmadığını araştırmaya çalışıyor. En büyük yardımcılarından biri ise Curiosity. Yakın zamanda Curiosity Rover‘i Mars’ta kurumuş bir vaha keşfetti. Mars araştırmaları NASA için oldukça önemli bir seviyede.
NASA ilk kadın uzay yürüyüşü için tarihi açıkladı
NASA, Mart ayında duyurmuş olduğu ilk kez kadın ekipten oluşan uzay yürüyüşü etkinliğini ertelemişti. Uzun bir bekleyişin ardından NASA ilk kadın uzay yürüyüşü için tarihi açıkladıNASA Mars üzerindeki su izlerini ortaya çıkardı
Uzay Ajansı’na göre bu tabaka kurumuş bir çamurdan oluşuyor. Çamur tabakasının üzerinde keşfedilen çatlaklar “Old Soaker” adı verilen bir kaya levhasında bulundu. Bunu aşağıdaki fotoğrafta da görüyoruz. Curiosity‘nin kolundaki Mars El Lens Görüntüleyici (MAHLI) tarafından çekilmiş bu fotoğraf üç görüntünün birleştirilmesiyle oluşturuldu.
Bilim insanları, Curiosity‘nin çektiği görüntülerdeki çatlakların, taşma ve kuruma dönemindeki sığ göletlerin kanıtı olarak görüyor. Ayrıca bu kayaların içerisinde mineral tuzlarıyla zenginleşmiş parçalar da yer alıyor.
Uzay Ajansı ekibi, dün yayınlanan bir Nature Geoscience makalesinde, ‘Taşlardaki birikintiler Mars’taki iklimler için filigran görevi görüyor’ şeklinde bir açıklama yaptı. Ayrıca bilim insanları, farklı iklimler arasındaki geçişlerin Mars’ta ne kadar sürdüğünü bulmaya çalışıyor. Caltech‘in baş yazarı William Rapin, NASA gazetesine yaptığı bir açıklamada, “Curiosity Gale kraterine gitti çünkü Mars’ın değişen yapısının eşsiz kaydı orada korunuyordu.” dedi.
Mars eskiden bir cennetmiydi. Kim bilir adem le havva belkide burdan kovuldu.
o kadar yakın olmaz bence..