Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Netflix bundan sonra daha az para harcayacak

    Son olarak Triple Frontier filmi ile istediği başarıyı yakalayamayan Netflix orijinal içerikleri ile ilgili yeni kararlar aldı. Şirket bundan sonra daha az para harcayacak...

    Son birkaç yılda orijinal içeriklere milyarlarca dolar yatırım yapan Netflix, yeni bir kararla gündeme geldi. Etkileyici yapımlara imza atan şirket, ileriye dönük finansman konusunda daha dikkatli olacağını duyurdu. Netflix orijinal içerikleri için bütçede kesinti yapacak.

    Netflix orijinal içerikleri için bütçe azalıyor

    Netflix orijinal içerikleri, platformun en ilgi çeken dizi ve filmlerini oluşturuyor desek çok da yanlış olmaz. NBC Universal, Disney, Apple, WarnerMedia gibi şirketlerin yeni akış hizmetleriyle Netflix’e rakip olmasının ardından bu pazarda işler daha da kızıştı. Artan rekabet ortamında gelecek yapımlar için ayıracağı bütçe konusunda daha dikkatli olma kararı alan Netflix, bundan sonra yüksek bütçeli yapımlarda adımlarını daha temkinli bir şekilde atacak.

    Reklam
    Reklam

    Yüksek bütçe harcanan yapımların eleştirmenlerden iyi puanlar alması ya da Netflix’e olan güvenilirliği artırmasının yanında önemli sayıda izleyici de getirmesi gerekiyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Netflix İçerik Şefi Ted Sarandos bu aşamda, başrolünde Ben Affleck’in oynadığı Triple Frontier isimli aksiyon filmini örnek verdi. Film 115 milyon dolara mâl oldu. Ancak, seyirci tarafında beklenen ilgiyi göremedi.

    Netflix bundan sonra Triple Frontier tarafında yaşadığı tecrübeleri daha aza indirmek istiyor.Bu arada şirketin bu yıl orijinal içeriklere toplamda 15 milyar dolar harcadığını da hatırlatalım.

    İlk etapta, kendini ispat edebilmek için yüksek bütçeli prodüksiyonlara yapmak zorunda kalan Netflix, bir süre herkese, Oscar ya da Emmy kazanabilecek içerikler yapabileceğini göstermek istedi. Aradan geçen sürenin ardından bu amacına ulaşan şirket, şimdi rekabetin arttığı alanda elini kuvvetlendirmek istiyor.

    Reklam
    Reklam

    Apple ve Disney gibi şirketlerin de Netflix gibi akış hizmetine başlayacak olması, Netflix’in atacağı adımlarda çok daha dikkatli olmasını sağlıyor. Tabii bu, şirketin para akışını tamamen keseceği anlamına gelmiyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Adam gibi içerik kalmadı zaten saçma sapan ergen dizileri dolu Netflix.

    2. Teknoloji Dostu

      Zaten Türkiye pazarında kaliteli içerik yok.

    3. Anonim

      Triple Frontier gibi bir filmi dikkate almayan izleyici film izlemesin lütfen

    4. Sefkan acar

      Rekabet müşteriler için her zaman iyidir devam👍

    5. cemal34

      Mecbur değiliz gerekirse çıkarız.

    6. Teknoloji Dostu

      Kalite düşmez inşallah.

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap