Dijital içerik platformlarının sayısı her geçen gün artıyor. Aylık belirli bir abonelik ücreti karşılığımda yüzlerce içeriğe erişim imkanı sunan bu platformlar arasında en dikkat çeken ise 220 milyon üzerinde abonesi bulunan Netflix. Bu yazımızda sizler için söz bu platformun eksi yönlerini sıraladık. İşte Netflix kullanmayı bırakmak için 6 neden

Bölgesel olarak değişen içerikler

Editörün notu: İçeriğimize devam etmeden önce belirtmekte yarar var ki, bu içeriğin söz konusu platformu karalamak ya da kötülemek gibi bir amacı yoktur. Bu yazı, düzenli para ödediğimiz servislerin artı ve eksi yönlerine vurgu yapmak için hazırladığımız bir serinin parçasıdır.

Son yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki Netflix kullanıcıları, platformun ABD’deki üyelerine sunduğu içeriğin yalnızca yüzde 10‘luk bir kısmına erişebiliyor. Bu nedenle kullanıcılar film, dizi ve TV şovlarının büyük bir kısmını izleyemiyor.

Spotify kullanmayı bırakmak için 10 neden!

Spotify kullanmayı bırakmak için 10 neden!

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu: Spotify kullanmayı bırakmak için 10 neden ile karşınızdayız! İşte Spotify'ın eksileri

VPN gibi yöntemlerle diğer ülkelerin Netflix içeriklerini izlenmeye çalışılsa da Türkçe dil desteğinin olmaması nedeniyle başarılı olunamıyor.

Lisans anlaşmaları

Netflix orijinal yapımlarını yerli yabancı demeden sıklıkla takip ediyoruz. Ancak platformun bünyesindeki diğer dizi, film, TV şovları ve belgeseller ne durumda? Şunu belirtmeliyiz ki Netflix’in lisans anlaşmaları aboneleri pek de memnun etmiyor. Örneğin ABC veya CBS gibi TV ağlarında yayınlanan bir yapım, lisans anlaşması kapsamında Netflix’e çok uzun zaman sonra geliyor.

Söz konusu TV ağlarında yayınlanan bir içerik, genellikle bir yıl sonra platformun kütüphanesine ekleniyor. Bu da her ay belirli bir abonelik ücreti ödeyerek kaliteli bir hizmet almak isteyen kullanıcıların istemeyeceği bir şey.