Geçtiğimiz gün, Back to the Future hayranları için önemli bir gündü. Çünkü serinin ikinci filminde Marty Mcfly ve Dr Emmett Brown, 1985 yılından 21 Ekim 2015 yılına yolculuk ediyorlardı.
Marty’nin 2015 yılında dikkatini çeken en ilginç icatlardan birisi de üzerinde Nike logosu bulunan ve bağcıklarını kendi kendine bağlayabilen (aslında sıkabilen de diyebiliriz) spor ayakkabıydı.
Back to the Future’ın simge objelerinden biri olan bu ayakkabı sonunda Nike tarafından üretilmeye karar verildi. Nike, Air Mags ismini verdiği bu modeli ilk kez geçtiğimiz gece Marty Mcfly’ı canlandıran Michael J. Fox’un katıldığı bir şov programında tanıttı.
Nike’tan akıllı ayakkabı
Michael J. Fox tarafından tarafından gerçekleştirilen tanıtımı aşağıdan izleyebilirsiniz.
#video_9924#
Ayakkabının iç yüzünde bulunan ufak tuşlar yardımıyla bağcıkların ve üst bandın sıkılık durumu basitçe ayarlanabiliyor. Yani son derece teknolojik görünen bu ayakkabı aslında basit bir yapıya sahip.
Dip not olarak şu bilgileri de verelim. Nike bu ayakkabıdan gelecek olan gelirleri parkinson hastaları için kurulan bir vakfa bağışlayacak. Yani bu ayakkabıdan herhangi bir kar elde edilmeyecek. Kendi kendini bağlama özelliğiyle ön plana çıkan bu teknolojik ayakkabıların 2016’da satışa sunulması planlanıyor.
:: Bu ayakkabıları satın almayı düşünüyor musunuz?
mutlaka izlenmesi gereken 5 flimden biri ceske 4 ü cıksa
çok yaşlanmış michael
vay be çocukluğumuzun filmleri…star wars,terminator,alien,predator
300 liradan aşşağındegildor
Ne 300 lirasi kardes. 750 tl derse öp basina koy 🙂
Tanıtım çok uzun süre önce oldu shiftdelete bey
ne 300 lirası birader. nike air zaten 400 lira bu çok daha pahalı olur. tabi piyasaya sürülürse.
en az 1500 tl
en az 1000 TL
Fiyatı önemli değil zaten alabilecek durumu olan kişi alırsa parasının bağışa gideceğinin farkında, Micheal J. Foxun kendi kurduğu parkinson hastalığı ile ilgili vakfa gidecek bağışlar.
Gayet iyi olmuş
komedi ya 1000 1500 nike airlardan haberiniz yok sanırım zaten o fiyatlara modeller var en az 2500 bizim için
Ne 2500 lirası, 5000, 10000 belki daha bile pahalı olur. Sonuçta özel, sınırlı ve bağış için üretilmiş olacak. Bunu alan gündelik giymek için değil bağış için alacak. Kişiye özel bile üretilebilir. Ha, bu bir yol açar, firmalar ileride bu teknolojiyle daha ucuz modeller üretir onu bilemem.