Çok ağır koşullardan geçen ürünlerin alabildiği Amerikan MIL-STD 810H askeri standardına sahip Nokia XR20, bir YouTuber tarafından söküldü. IP68 sertifikası sayesinde 1,5 metreye kadar suya dayanıklılık gösteren akıllı telefonun içindeki modüler parçaların bir miktar uğraştırsa da sökülebilir olması, parçalarının değiştirilebilirliğine önemli bir avantaj sağlıyor.

Cihazın ısı verilerek çıkarılan plastik arka kapağının ardında, 15W Qi kablosuz şarj destekleyen 4,630 mAh büyüklüğündeki bataryası karşılıyor. Çok sayıda vidası ve LEGO tarzı kablo konnektörleri olduğu da gözlerden kaçmıyor. Orta çerçevesi sağlam alüminyumdan yapılan telefonun içinde, suyu sızdırmaması için bol miktarda kauçuk yer alıyor.

Beklenen video geldi: iPhone 12 parçalarına ayrıldı!

Beklenen video geldi: iPhone 12 parçalarına ayrıldı!

Şimdi ise iPhone 12 parçalarına ayrılıyor. Telefonun iç kısmındaki detayların ortaya çıkmasını sağlayan bu video binlerce kişiye ulaştı.

Nokia XR20 bileşenlerine ulaşmak zor oldu

YouTuber PBKreviews, akıllı telefonun bileşenlerine ulaşmak için birden fazla parçayı sökmek zorunda kaldı. Örneğin ekranı değiştirmek için arka kapağı, siyah koruyucu plakaları çıkarması gerektiğini söyledi. Pili ve ekran kablosunu çıkarmak için de yapışkan tırnakların sökülmesinin icap ettiğini vurguladı. Üstelik tüm bunları başarmanız da yetmiyor. Hassaslığıyla dikkat çeken ekranı orta çerçeveden dikkatlice ayırmanız gerekiyor.

PBKreviews telefonun parça değişimi yapılmaya müsait olup olmadığıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 10 üzerinden 6,5 puan verdiğini açıkladı. Cihaz Android ekosistemindeki rakiplerine kıyasla tamir edilmeye oldukça elverişli gözüküyor, sadece bazı parçalarının zor ulaşılması YouTuberın puan kırmasında büyük rol oynadı.

Günümüzde çoğu akıllı telefonda donanımsal bir sorun meydana geldiğinde üreticiler tamir etmek yerine direkt değişim yapmayı tercih ediyorlar. Özellikle suya, toza ve darbelere dayanıklı malzemeler barındıran cihazlar satın alan kullanıcısını ilk etapta memnun ediyor olsalar da, basit düşmede dahi tabiri caizse tuzla buz olabiliyorlar. Bu anlamda modüler yapıya sahip akıllı telefonların önemi daha iyi anlaşılmaya başlandı.