Google ve Samsung dışında Xiaomi ve Motorola gibi diğer markalara da sunulduktan sonra Circle to Search özelliği şimdi de bazı Nothing marka telefonlarda kullanılabilir hale geliyor. Markanın birkaç farklı modeli, Google tarafından geliştirilen yapay zeka destekli arama işlevini desteklemeye başlıyor. İşte detaylar…

Circle to Search hangi Nothing telefonlara gelecek?

Google’ın yapay zeka arama özelliği markanın üç farklı modelinde kullanıcıların karşısına çıkıyor. Onaylanan ilk modeller arasında Nothing Phone (2), Phone (2a) ve Phone (2a) Plus yer alıyor. Doğrulanan bu bilgiler şirketin resmi topluluk forumu aracılığıyla aktarılıyor.

Kullanıcılara sunulan yeni özellik, Nothing OS 3.0 yazılımının varlığıyla piyasaya sürüldü. Phone (2) ve Phone (2a), kararlı sürümde sırasıyla Pong-V3.0-241207-0124 ve Pacman-V3.0-241210-2057 yapılarına sahip. Phone (2a) Plus ise PacmanPro-V3.0-241126-1448 derlemesiyle yalnızca işletim sisteminin beta sürümünde ortaya çıktı.

Circle to Search, ana ekran düğmesine uzun basılarak alt gezinme çubuğundaki üç düğmeli yapılandırmada kullanılabilir. Başka bir görsel formattaysanız, bunu cihazınızın Ayarlar sayfasından, Gezinme Modu sekmesinden arayabilirsiniz.

Nothing, 2025’te büyük sürprizlere hazırlanıyor! İşte beklenenler

Nothing, 2025’te büyük sürprizlere hazırlanıyor! İşte beklenenler

Nothing markası önümüzdeki yıl büyük sürprizlerle karşımıza çıkacak. Şirketin 2025 yılı için planları belli oldu.

Marka kendi serisindeki diğer akıllı telefonların, özelleştirilmiş arayüz sürümü Nothing OS 3.0’a güncellendikten sonra gelecekte Circle to Search özelliğini destekleyeceğini doğruladı. Diğer modellerin de bu özelliğe yakında ulaşacağı düşünülüyor.

Circle to Search, kullanıcıların bir ekran görüntüsü veya bir sayfada gördükleri belirli bir öğeyi kolayca aramasını sağlıyor. Kullanıcılar, cihazında bir bölgeyi seçip daire içine alarak o alanı işaretliyor ve Google bu seçime dayalı bir arama yapıyor.

Bu özellik görsel tanıma ve metin işleme teknolojilerini birleştirerek hızlı ve bağlama duyarlı sonuçlar sunmayı amaçlıyor. Özellikle de görsellerin ya da bilinmeyen içeriklerin hızlıca araştırılması için bu işlev kullanışlı bir araç oluyor.