NVIDIA bugün, etkileşimli AI avatarları oluşturmaya yönelik bir teknoloji platformu olan NVIDIA Omniverse Avatar‘ı duyurdu.

Omniverse Avatar, şirketin konuşma, bilgisayarla görme, doğal dil anlama, öneri motorları ve simülasyon teknolojilerindeki birimleri birbirine bağlıyor. Platformda oluşturulan avatarlar, çok çeşitli konuları görebilen, konuşabilen, sohbet edebilen ve doğal olarak konuşulan niyeti anlayabilen ışın izlemeli 3D grafiklere sahip etkileşimli karakterlerden oluşuyor.

NVIDIA’dan kuantum bilişimi için yeni ortaklık

NVIDIA’dan kuantum bilişimi için yeni ortaklık

NVIDIA, kuantum hesaplamayı bir sonraki seviyeye taşımak için Google Quantum AI, IBM ve diğerleri ile işbirliğini duyurdu.

NVIDIA Omniverse Avatar duyuruldu

Omniverse Avatar, neredeyse her sektör için kolayca özelleştirilebilen yapay zeka asistanlarının yaratılmasına kapı açıyor. Bu asistan, restoran siparişleri, bankacılık işlemleri, kişisel randevular ile rezervasyonlar yapmak ve daha fazlası gibi milyarlarca günlük müşteri hizmeti etkileşimine yardımcı olabilecek. Ayrıca daha büyük iş fırsatlarına ve daha iyi müşteri memnuniyeti sağlama potansiyeli bir hayli yüksek.

NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, “Omniverse Avatar, NVIDIA’nın temel grafiklerini, simülasyonunu ve yapay zeka teknolojilerini birleştirerek şimdiye kadar oluşturulmuş en karmaşık gerçek zamanlı uygulamalardan bazılarını oluşturuyor. İşbirlikçi robotların ve sanal asistanların kullanım durumları inanılmaz ve geniş kapsamlı.” şeklinde yaptığı açıklamayla bu konunun önemini vurguladı.

Omniverse Avatar, şu anda açık beta sürümünde olan ve 70.000’den fazla kullanıcıyla 3D iş akışları için bir sanal dünya simülasyonu ve işbirliği platformu olan NVIDIA Omniverse‘in bir parçası olarak karşımıza çıktı.

NVIDIA GTC’deki açılış konuşmasında Huang, Omniverse Avatar’ın çeşitli örneklerini paylaştı: Müşteri desteği için Project Tokkio, her zaman açık, araçlarda akıllı hizmetler için NVIDIA DRIVE Concierge ve video konferans için Project Maxine olarak gösterildi.

Project Tokkio’nun ilk gösteriminde Huang, meslektaşlarının kendisinin oyuncak kopyası olarak hazırlanmış bir avatarla gerçek zamanlı bir sohbete giriştiğini, biyoloji ve iklim bilimi gibi konularda sohbet ettiğini gösterdi.

İkinci bir Project Tokkio demosunda, bir restoran kioskunda, sebzeli burger, patates kızartması ve içecek sipariş eden iki müşteriyi görebilen, onlarla sohbet edebilen ve anlayabilen bir müşteri hizmetleri avatarını vurguladı. Gösteriler, NVIDIA AI yazılımı ve şu anda dünyanın en büyük özelleştirilebilir dil modeli olan Megatron 530B tarafından desteklendi.

DRIVE Concierge AI platformunun bir demosunda ise, orta gösterge paneli ekranındaki dijital asistan, sürücünün hedefine zamanında ulaşmak için en iyi sürüş modunu seçmesine yardımcı oluyor ve ardından aracın menzili 100 milin altına düştüğünde bir hatırlatıcı ayarlama isteğini takip ediyor.