Bilgisayarın güç düğmesine bastınız, Windows açıldı. Senkronizasyon yapan programlar kendine geldi. Fareyi ilk hangi simgeye götürürsünüz? Bilgisayar çalıştığında ilk açtığınız program hangisi olur?
Çoğu kullanıcı genelde bir web tarayıcısı ile işe başlıyor. Üstelik bunun gayet mantıklı sebepleri var. Yaptığımız iş ne olursa olsun, bilgisayarda kullandığımız temel uygulama artık web tarayıcısı haline geldi. On yıl önce yüzlerce megabaytlık ek programlar gerektiren pek çok şeyi bugün browserlarda yapmak mümkün. Sosyal medya, ofis uygulamaları, fotoğraf yükleme, paylaşma… Örnekleri çoğaltabiliriz.
Video oyunları da farklı değil. Hardcore oyunculardan gündelik (casual) oyunculara kadar herkes artık günlük eğlence ihtiyacını tamamen tarayıcı üzerinden karşılayabiliyor. Bu hem muazzam bir oyun alanı, hem de iş sahası açısından bakarsak devasa bir sektör oluşturuyor. Candy Crush Saga’nın en çok hasılat yapan oyunlar arasında olması ya da Game of War tarafından Kate Upton ile bir reklam çekilmesi tesadüf değil.
Tarayıcı oyunları geliştiren şirketler ise bu dünyada geçerli olan “oynamayan bilmez” kuralını yıkmak için var gücüyle çalışıyor. Günümüzde halen önyargıyla yaklaşılan bu sektör, yeni tanıtım ve toplantılarla rüştünü ispatlamak için uğraşıyor. Bu sektörün en büyük oyuncularından biri de Oasis Games.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye basını ve potansiyel iş ortaklarıyla buluşan Oasis Games’in adı League of Elites, Legend Online ve Fire Shot gibi oyunları daha önce oynadıysanız tanıdık gelecektir. Şirket, en önem verdiği pazarlardan olan Türkiye’de daha da büyümeyi planlıyor. Ülkemize yatırım yapmak, Türk oyuncularının beklentilerini anlayıp onlara daha iyi servisler sunabilmek için Çin’de bulunan Türk çalışanların yanı sıra Türkiye ofislerini de açmış bulunuyorlar.
Oasis Games Türkiye ofisini bir basın toplantısı ve partiyle duyurdu.
Rakamlarla Oasis Games
Yılın en başarılı tarayıcı oyunları olarak lanse edilen yapımların yanı sıra, geleneksel client bazlı oyunları da bulunan Oasis Games’in dünya genelinde toplamda 100 milyonu aşkın oyuncusu bulunuyor. Bunun neredeyse beşte biri, 20 milyonun üzerinde oyuncu ise Türkiye pazarından geliyor. Bu durumda iyi bir yerelleştirme çalışmasının da etkisi büyük.
Basın etkinliğinde konuşma fırsatı bulduğum Oasis Games Türkiye Pazarlama Müdürü Cihan Ağagişi, Türkiye pazarına verdikleri önemi anlattıktan sonra, Türkiye ofisiyle birlikte ülkemizdeki çalışmalarının artarak devam edeceğini ve pazarda artık daha aktif bir oyuncu olacaklarını belirtti. Diğer bir deyişle, yakın zamanda Oasis Games’ten Türkiye’ye özel sürprizler beklememiz çok da yanlış olmayacaktır.
:: Tarayıcınızda hangi oyunları oynuyorsunuz?