Türkiye’de ilk defa Turkcell ve Nişantaşı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile hayata geçirilen Akıllı Okul projesi sayesinde fiber-mobil internet altyapısı, akıllı tablet, müfredata göre tasarlanmış arabirim ve uzaktan öğrenme platformu ve içerik tek bir çatı altında öğrencilere sunuluyor. Turkcell’in kurduğu uçtan uca altyapı sayesinde Türkiye’de ilk defa bir okul tamamen akıllı tablet ile eğitime geçmiş olacak.
Proje için bu yıl Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nu kazanarak birinci sınıfta okumaya başlayacak 1000 öğrenciye ve tüm öğretmenlere 3G‘li tablet bilgisayar ve yazılım ücretsiz dağıtılacak. Turkcell Superonline, Nişantaşı Meslek Yüksekokulu’nun fiber internet altyapısını kuracak ve 1. sınıfın tüm müfredatı (moda tasarımı, sivil havacılık, bilgisayar programcılığı, tıbbı dökümantasyon gibi 13 farklı program) Akıllı Okul eğitim plaftformuna aktarılacak. Bu sayede 2011-2012 eğitim yılından başlayarak Nişantaşı Meslek Yüksekokulu öğrencileri tüm eğitimi tablet bilgisayarlar üzerinden yapacak.
{pagebreak::Akıllı Okul}
Akıllı Okul öğrenci ve öğretmenlere ne sağlayacak?
Öğrenci ve ögretmenler her yere kolayca taşıyabildikleri tabletlerle bilgiye çok daha hızlı ve rahat ulaşacak, derslerin interaktif hale gelmesiyle verimlilik artacak ve ders çalışmak çok daha ilgi çekici hale gelecek. Müfredat her an her yerden ulaşılabilir olacak, öğretmenlerin hazırladıkları sunumlar öğrencilerin tabletlerine otomatik olarak yüklenecek ve öğrenciler bu sunumların üzerine not alıp sorulara cevap verebilecekler. Anket uygulaması sayesinde öğrencilerin bir konuyu anlayıp anlamadığı anında görülebilecek. Sınıftaki akıllı tahtaya bağlanarak, tek bir tahtada tüm öğrenciler ortak çalışabilecek. Öğrenciler kitap ya da deftere gerek kalmadan eğitim materyallerini ve ödevlerini her an her yerden güncelleyebilecek.
Sadece okulda değil, yolda, evde, nerede olursa olsun derslerini tek bir platform üzerinden takip edebilecek, destek amaçlı videolara, animasyonlara, internetteki diğer ek kaynaklara ulaşabilecek. E-kitaplar ya da defter üzerine not alınabilecek. Öğrenci dilerse kitabın bir sayfasını üzerinde aldığı notlarla birlikte ya da defterini öğretmeni ile paylaşabilecek ya da dilerse bu notlara daha sonra evden ulaşabilecek.
:: Okullarda tablet ve internet ağırlık eğitim hakkında görüşleriniz nelerdir?
Vay be bizim zamanımızda çizgili defter , kuşun kalem, kırmızı kalem, silgi… Tahtaya biri çıksın yazsın sen oradan geçir. Şimdiki çocuklar çok şanslı. Ancak günümüzde yer yer imkan ile başarı ters orantılı olabiliyor işte…
kimlik yerine de ipad kimlik dagitsinlar. kimliklerle oyun da oynariz
Müthiş bir haber. İnşallah olabildiğince yaygınlaşır.
Efendim, defter , kitap eğitim dışında da işe yarar. Altına koyar oturursun, arkadaşının başına vurmak suretiyle şaka yapabilirsin.Kitap defter ıslanır, kalorifer peteğinde, sobada kurutabilirsin. Tabletle yap bakalım bunları. Hem açıp köşesini karalayabilir misin? ( Program dışında)
yaygınlaşsın ama arkadaşın dediği gibi imkan ve başarı ters orantılı olunca hiç bir işe yaramıyor. başarıyı kazandırmak asıl mesele.
tablet mi olacak e-book mu? Tabletse alırım kardeşimden
tabletlerin ekranıda çok büyükmüş 🙂
insan ipad dağıtır ne o küçücük ellerinde 😀
İpad den başkasını kullanmam.
projenin nişantaşı’dan hakkari’ye inmesi bir asrı bulur.
ne bu yaaaaaaaaaaaaaaaaaa hiççççççççççççççççç beğenme’dim