ChatGPT, 2022 sonlarındaki çıkışından bu yana ağırlıklı olarak doğal dil konuşmalarına odaklandı. Ancak OpenAI CEO’su Ama Altman ve araştırmacıların tahminlerine göre, ChatGPT’nin insan rehberliği olmadan görevleri yerine getirme yetenekleri kazanmaya başlayabileceği yıl 2025 olabilir.
ChatGPT, 2025 yılında görevleri kendi kendine yerine getirebilir
Şu anda metin tabanlı istemlere yanıt vermekle sınırlı olan ChatGPT, kendi kendine öğrenmedeki ilerlemeleriyle büyük ses getirecek. Altman’a göre yazılımda simüle edilen deneyimler yoluyla, ChatGPT hedeflere nasıl ulaşılacağı konusunda insan benzeri bir anlayış kazanabilir.
Çok çeşitli insan faaliyetlerini gözlemleyen ChatGPT, yaygın görevleri tamamlama prosedürlerini öğrenebilir. ChatGPT’nin 2025 yılına kadar kazanması beklenen yeni yetenekler arasında randevu planlama, sipariş verme, araştırma, temel hesaplamalar yapma ve basit idari işlevleri otomatikleştirme yer alıyor.
Araştırmacılar, yeni otonom yeteneklerin yararlı olmasını sağlamak için güvenliğin e önemli öncelik olmaya devam edeceğini dile getirdi.
ChatGPT gibi açıkça kullanılabilir bir modele kendi kendine yönlendirilen bir yetki vermek yeni riskler getirebilir. Şirket, ChatGPT’nin yeteneklerini genişletme konusunda muhtemelen temkinli davranacaktır. Ancak OpenAI, modelin görev üstlenme rollerini üstlenmesi için planlarını açıklamadı.
ChatGPT, yazılım ile alakalı konular bir yana, öğrencilerin sorduğu sorulara da cevap verebiliyor ve ödev yazabiliyor. Bu nedenle sohbet robotu, son zamanlarda öğrencilerin ilgisini çekiyor. Ancak bu durum, eğitim kurumları tarafından olumsuz olarak görülüyor.
Chat gpt Türkiye ekonomisini de düzeltebilir mi acaba? Bıktık usandık bu yoksulluktan be Chat gpt. Bıktık usandık yeminle…
Sağlık alanında daha detaylı işlerde kullanılmaya başlamalı..