Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Yeni Opera Mini, Android’i Güçlendiriyor

    HTC’nin T-Mobile için ürettiği Android platformunun ilk üyesi G1’in önemli bir sorunu Opera’nın geliştirdiği mobil tarayıcı ile aşılmış oldu. G1 uygulamaları ve içerikleri harici microSD karta saklama konusunda sıkıntı yaşıyordu. Tarayıcı önbelleği 10MB’ın üzerine çıktığında ‘düşük hafıza’ hatası veren G1‘in rahatlaması için önbellek temizliği yapmanız gerekiyordu. Ancak bu durumda da tüm geçmiş, sık kullanılanlar ve benzeri bilgiler de uçup gidiyordu.


    HTC’nin ürettiği G1’in daha incesi için MWC 2009’u bekliyoruz

    Reklam
    Reklam

    {pagebreak::MicroSD Karta Kayıt}

    Bu G1’in kullanımı açısından can sıkıcı bir durum oluşturuyordu. Ancak Opera’nın Android Market’e sunduğu Opera Mini 4.2, yeni geliştirmesi ile web sayfalarını, indirme ve yüklemeleri direkt microSD karta kaydedebiliyor. Bu geliştirme ile G1 kullanıcıları için artık varsayılan tarayıcı olarak Opera Mini 4.2‘yi seçmeleri kuvvetle muhtemel.


    Android yolun başında ama geleceği parlak

    Reklam
    Reklam

    Opera’nın başarı sağladığı diğer geliştirmeler arasında internette bulduğunuz videoların sistemin varsayılan video oynatıcısı ile oynatılabilmesi de yer alıyor. G1’in video oynatıcısı diğer uygulamaların çalıştıramadığı, bağımsız çalışan bir uygulamaydı ancak Opera bu konuda da başarı sağlayarak, örneğin YouTube’da bulduğunuz bir videoyu  (TÜrkiye’den bulmanız biraz zor olacak ama) G1’in özel YouTube oynatıcısında veya kendi video oynatıcısında da çalıştırabiliyor.

     

    :: Cep telefonunuzda hangi internet tarayıcısını kullanıyorsunuz?

    Reklam
    Reklam

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. SDN Okuru

      bu önbellek hatası beni üzdü google’a olan güvenim sebebiyle android de iyidir şeklinde bir düşünce vardı kafamda ama şu an silindi. demekki google bu sefer vitrin yapmış sadece

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap