Reklam

Opera, Chrome’u Tahtından İndirecek!

54
Reklam

Internet Explorer’dan kaçış olarak görünen Google Chrome, ilk başlarda güvenliği ve hızı ile büyük beğeni toplamıştı. Ancak gelinen noktada Chrome için hiç de iyi şeyler söylenmiyor. RAM ve Batarya katili olarak bilinen Chrome, rakibi olmadığı için en çok kullanılan tarayıcılar arasında yer alıyor. Ancak Opera, Chrome’u tahtından indirmeye çok kararlı.

Geçtiğimiz aylarda ücretsiz VPN ve dahili reklam engelleme (Adblock) özelliklerini kullanıcıları ile buluşturan Opera, şimdi de batarya konusunda hamle yaptı.

Power Saving modunu geliştiricilere sunan Opera, laptoplarda batarya ömrünü %50 artırmayı hedefliyor.

Reklam

Power Saving ile Opera’nın bataryaya olan yükü bir hali azalıyor. Ayrıca Opera reklam engelleme ve Turbo özelliği sayesinde ise hız konusunda Chrome’dan bir adım önde yer alıyor.

RAM tüketimi konusunda Chrome’dan daha mütevazi olan Opera’nın ilerleyen dönemlerde Chrome’un önüne gececiğini düşünüyoruz.

Chrome’un RAM ve batarya tüketimi konusundaki hamlelerini yıllardır bekliyoruz ancak yazılımı ile övünen Google cephesinden bu konu hakkında en ufak bir gelişme gözlenemedi.

:: Opera kullanıyor musunuz? Opera mı yoksa Chrome mu daha iyi?

54 Yorum

  1. operaya acilen flash paleyer desteği gelmesi lazım.cromda oynadıgım online oyuna operadan giremiyorum.flash desteği yok.flash desteğide gelirse artık chorme yi kullanmam.süper olur.

  2. Chrome birkaç haftalık kullanımdan sonra kendini dahi açamıyor. O açılana kadar Opera'dan işimi halledebiliyorum.

  3. operanın kurucu ekibi yapmıyor ki operayı artık.

    o ekip yeni browser yaptı chrome tabanlı "vivaldi" isminde hem chrome'un (chrome alt yapısına rağmen, hemde operanın elinden tutup gezdirir.)

  4. Prescot motorundan beri opera kullanıyorum. Chromium motorunu hiç sevmedim ve hala da içime sinmedi. Çünkü google hizmetlerine güvenim yok. Umarım opera en kısa zamanda bu pislikten kurtulur da gönül rahatlığıyla devam ederiz kullanmaya. Çünkü Chromium ram ve güvenlik konusunda çok sıkıntılı. Pop up engelleme olmasına rağmen birçok kez pop up ile karşılaştım. Prescot yavaştı belki ama güvenlik konusunda daha güvenli hissediyordum. Ama Genede opera sonuna kadar devam …

  5. chrome u keşke geçebilecek bir tarayıcı olsa diye 4 gözle bekliyorum ama bu rahatlığı sağlayabilen tek bir tarayıcı yok. isterse 0 batarya tüketsin yine de farketmez.

  6. Biraz gerçekçi olun yine opera abartılıyor. Hatırlayanlar iyi bilir operanın ilk dönemlerinde sitelerle uyumsuz butonlar çalışmadığı halde nasıl abartılıyordu. Crhome ilk gününden itibaren hep stabil kaldı ve tutuldu. Demek ki övmek yetmiyor kullanıcı deneyimi önemli

  7. Chrome u gecebilmek icin, Google in verdigi ayricaliklari saglayabilmeleri lazim. Chrome tum gmail chrome daha dogrusu tum google urunleriyle senkronize olabildiginden dolayi en kullanisli tarayici.

  8. Batarya konusunda chrome bi iyileştirmeye ihtiyacı var. Ram konusunda ise hala bi sayfa çökünce hepsi çöküyor bol ram yemesinin manası yok hala

  9. Chrome iyi bir tarayıcı ve şu anda onu geçecek bir rakip göremiyorum ister Ram canavarı olsun ister batarya canavarı olsun Chrome candır ve onun verdiği rahatlığı hiçbir tarayıcı veremiyor..

  10. 2012 Yılının Başından Beri Mobil Olarak Opera'dan Takılıyorum
    Opera, Bana Göre En İyi Mobil Tarayıcıdır.

  11. ya operanın mobili iğrenç ama webi çok güzel fakat chrome da alıştığım özellikler yüzünden bırakamıyorum.

  12. Operanın som sürümleri çok iyi olmuş eşitleme özelliği de chrome gibi güzel çalışıyor gayet kullanışlı. Şu son özellikleri chrome getirseydi ortalık haber dolardı valla

  13. Chrome daki eşitlemeyi getirsin geçerim. Hesabı bi açıyorum temasından tut zirzop eklentilerime kadar hepsini kendi kuruyor, yapsın buna dakka durmam, ki chrome ramden sıkıntı çıkarıyor son zamanlarda zati…

  14. Tolga beyin önerisi üzerine opera kullanmaya başlamıştık o gün bu gündür operanın nimetlerinden faydalınıyorum ve daha 1 kez olsun yolda bırakmadı teşekürler tolga cem küçükyılmaz seviliyorsun :))

  15. Hesap eşitleme için illa hesap açmanıza gerek yok chrome da yer imlerini HTML olarak içe ve dışa aktarma özelliği var. operada da aynı özellik ve tek yapmanız ilk kurulumda chrome daki yer imlerini otomatik içe aktarmak veya html dosyası olarak içe ve dışa aktarmak zor olur diyenler azıcık araştırsın ne kadar kolay oldugunu görecekler.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version