Çinli telefon üreticisi Vivo, MWC 2019 Şangay etkinliğine artırılmış gerçeklik gözlüğü ve 120W süper hızlı şarj ve 5G desteğine sahip akıllı telefonu Vivo iQoo Neo’yu tanıtırken, rakibi Oppo MeshTalk teknolojisi ile dikkatleri üzerine topladı.
Zira, Oppo tarafından geliştirilen bu teknoloji sayesinde telefonun çekmediği durumlarda arama yapabilmek veya mesaj gönderebilmek mümkün. Tabi, bu işlemler kısıtlı bir bölge içerisinde gerçekleştirebiliyor.
5G desteğine sahip Vivo iQoo Neo duyuruldu!
Oppo MeshTalk ile her zaman arama ve mesajlaşma mümkün!
Oppo MeshTalk teknolojisine geçmeden önce, Apple’ın WWDC 2019‘da tanıttığı Find My ile benzer olduğunu söyleyebiliriz. Apple’ın geliştirdiği teknolojide cihazda internet bağlantısı olmasa bile konumunun tespit edilmesi sağlanıyor.
Bunun için çevredeki Apple cihazlara Bluetooth sinyali gönderiliyor. Oppo’nun geliştirdiği teknolojide ise açık alanda 3 kilometreye kadar bir menzil sunuluyor.
Tahmin edilebileceği gibi çevredeki cihazlar birbirleri arasında bir ağ kurularak köprü görevi görülüyor. Oppo bu teknolojinin cihazların pil tüketimini neredeyse hiç etkilemediğini ve batarya düşük olsa bile kullanılabildiğini belirtiyor.
Vivo 120W hızlı şarj teknolojisini tanıttı!
Kısacası Oppo telefonlar arasında veri aktarımı ile sinyale ve internet bağlantısına erişilmesi hedefleniliyor. Oppo’nun yaptığı açıklamada ilk testlerin oldukça başarılı olduğu belirtiliyor. Ancak, Oppo MeshTalk teknolojisinin hangi telefonlarda yer alacağı ve ne zaman kullanıma sunulacağı açıklanmadı.
İnovasyon yenilikçilik önderlik adını sen koy gerçekten muhtişim olmuş ben e72 den sonra bunu kesin alırım
bazı köylerde dağın tepesine veya minarenin ezan okunan alanına çıkanlar için sorunları ortadan kalkmış olacaktır..
Onlar alsınlar..
3 km alan çok az ve sınırlı. Umarım daha sonraları bu mesafe çok daha yükseklere çıkarılabilir. Lakin, mesafe kısa da olsa başlangıç olarak çok iyi bir buluş ve uygulama olduğunu söylemek mümkün. İtiraf etmek gerek ki adamlar inovasyon olarak büyük başarı sağlamışlar diyebiliriz.
Saçmalık. Zaten sinyal alabileceği verici olsa gider ondan alır olmayınca ne yapacak goradan mi alacak sinyali
bluetooth teknolojisi için dışarıdan bir alıcı veya vericiye gerek yok, sinyali telefon kendi üretip yayıyor. bilmeden bol keseden sallamayalım, gereksiz agresifliğe lüzum yok
LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) ise bölgesel, ulusal veya küresel ölçekte bir ağ üzerinde kablosuz olarak çalışan ürünlere yönelik tasarlanmış, düşük güçlü geniş alan ağıdır.
cep telefonunun çekmediği yerde 2 tane LoRa uyumlu cihaz “kendi aralarında haberleşebilir”
Turkiyede gariban nasil alsin. Heleki burcu olan hic alamaz