Xiaomi Mi 9 SE inceleme – Veliaht ne kadar iyi?

15

Xiaomi Mi 9 SE inceleme videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda Xiaomi’nin orta seviye akıllı telefonu Mi 9 SE modeline yakından bakıyoruz. Xiaomi Mi 9 modeli ile benzer bir tasarımla karşımıza çıkan Xiaomi Mi 9 SE özellikleri neler?

Xiaomi Mi 9T inceleme

Xiaomi Mi 9 SE inceleme

Güncel Snapdargon 712 işlemci ile gelen Xiaomi Mi 9 SE inceleme videosunda akıllı telefonu tüm detaylarıyla ele alıyoruz. Her özelliğine yakından baktığımız akıllı telefon özellikle küçük boyutlarıyla dikkat çekiyor.

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Xiaomi Mi 9 SE inceleme videosuyla baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Bu akıllı telefonu buraya ya da aşağıdaki görsele tıklayarak satın alabilirsiniz.

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri ile ilgili detayları ilk olarak her zamanki gibi tasarım ve ekrandan başlamak gerekiyor. Daha sonrasında telefonu donanım, kamera ve batarya açısından da değerlendireceğiz. Dilerseniz hemen başlayalım.

Tasarım ve ekran

Xiaomi Mi 9 SE, 147.5 mm uzunluğa, 70.4 mm genişliğe, 7.45 mm kalınlığa ve 155 gram bir ağırlığa sahip. Mi 9 ile benzer bi tasarım çizgisine sahip olan telefonun arkasında Mi 9’dan ayrılan bir tasarım bizi karşılıyor. Mi 9 arkada tamamen eğimli bir tasarımla bizi karşılarken, Xiaomi Mi 9 SE’de düz bir tasarım kullanılıyor. Uygun fiyatlı Mi 9 SE’nin arka sol üstünde üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Arka cam kapağının renkleriyle birlikte gayet şık durduğunuz söyleyebiliriz. Ancak kapağın cam olması tabii ki çok fazla parmak izi tutmasına neden oluyor. Telefonu kılıfsız kullanmamanızı öneririz. Ayrıca kamera çıkıntısı da biraz fazla olan telefon ile kılıf kullandığınız takdirde bu çıkıntı ortadan kalkacaktır.

Telefonun altında Type-C girişi yer alıyor. 3.5 mm jak girişi ise ne yazıkki yok. Bunun için kutudan bir dönüştürücü çıkıyor.

5.97 inçlik Full HD+ bir ekran ile gelen telefonun ekranındaki damla çentik oldukça şık duruyor. Ayrıca telefonun neredeyse tüm uygulamaları tam olarak desteklemesi de artık bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Tasarım açısından başarılı olan telefonun küçük olması, özellikle küçük eli olan kullanıcılar için oldukça kullanışlı.

Donanım

Xiaomi Mi 9 SE özellikleri arasında şimdi de donanım tarafına bakalım. Gücünü Snapdragon 712’den alan telefonda 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı kullanılıyor. Telefonun sınıfına göre donanım açısından başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için performans testlerine de yakından bakalım.

Xiaomi Mi 9 SE yaptığımız AnTuTu benchmark testinden 178.862 puan almayı başardı. Geekbench testinde ise tek çekirdekte 1.913, çift çekirdekte ise 6.034 puan aldı.

Başarılı test sonuçlarına imza atan telefon ile yüksek ayarlarda PUBG Mobile oynadık. Oyunu yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynayabildik.

Kamera

Xiaomi’nin orta segmentte yer alan telefonun arkasında üçlü kamera kurulumu yer alıyor. Buradaki ana kamera 48 Megapiksel çözünürlüğe ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Bu kameranın Mi 9 modelindeki ana kamera olduğunu da söyleyelim. Yapay zeka desteği bulunan telefon, hem sensör kalitesi hem de yapay zeka sayesinde başarılı fotoğraf çekebiliyor. Özellikle gündüz renkler oldukça canlı. Düşük ışık için gece modu bulunan telefon ile düşük ışıkta da iyi fotoğraflar çekmek mümkün. Ancak bu gece modunun çok stabil çalışmadığını söyleyelim.

Mi 9 SE’nin ana kamerasına 8 Megapiksel çözünürlüğünde telefoto lens ve 13 Megapiksel çözünürlüğündeki geniş açılı lens eşlik ediyor. Bu lenslerin her ikisinin diyafram değeri de f/2.4. Telefoto lens sayesinde başarılı portre fotoğrafları çekebilen telefon, geniş açıda da iyi bir performans sergiliyor.

Telefonun arka kamera kurulumuyla 4K’ya kadar video çekmek mümkün. Ancak 60 FPS desteği ne yazıkki yok. 4K 30 FPS’de çekilen videolardan da kaliteli sonuçlar çıkıyor. Video tarafında telefonun tek eksisi sabitleyicisinin olmaması.

Önde f/2.0 diyafram değerine sahip 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera kullanılıyor. Bu kamerada da yapay zeka desteği bulunuyor. Telefonun ön kamerasıyla da 1080p 30 FPS video çekilebiliyor.

Güvenlik

Xiaomi Mi 9 inceleme

Telefon yüz tanııma ve parmak izi gibi güvenlik donanımlarıyla geliyor. Ancak bunların tabii ki Mi 9 modeline göre biraz yavaş kaldığını söyleyebiliriz. Yine de arada çok bariz farklılıklardan bahsetmek çok mümkün değil. İki telefon da hem parmak izi hem de yüz tanımada çok bekletmeden kilidi açabiliyor.

Batarya

Xiaomi’nin orta seviye telefonu 3.070 mAh’lik bataryadan besleniyor. Batarya testinide Geekbench’te yaptığımız telefon bu testten 3.014 puan aldı. Toplamda 5 saat 11 dakika ekran süresi ile karşılaştığımızda telefonun batarya performansının da ortalama seviyede olduğunu belirtelim.

Xiaomi Mi 9 SE teknik özellikleri

Boyutlar ve ağırlık: 147.5 x 70.5 x 7.5 mm / 155 gr
Ekran: 5.97 inç, 1080 x 2340 px Super AMOLED ekran, 432 ppi
Güvenlik: Parmak izi okuyucu ve Yüz tanıma
İşlemci: Snapdragon 712(Octa-core 2.3 GHz)
Grafik Birimi: Adreno 616
RAM / Depolama: 6 GB RAM / 64 GB/128 GB
Ana kamera: 48 Megapiksel f/1.8, 1/2″, 0.8µm, PDAF
Geniş açılı kamera: 13 Megapiksel, f/2.4, geniş açı
Telefoto kamera: 8 Megapiksel, f/2.4, 1.12µm, PDAF
Arka kamera video: 2160p@30fps, 1080p@30/60/120fps, 720p@960fps
Ön kamera: 20 Megapiksel, f/2.2, 0.9µm, 1080p@30 FPS video
Batarya: 3.070 mAh @ 18 Watt hızlı şarj
Bağlantı: USB Type-C (v1.0) – Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0, A2DP, LE, aptX HD, GPS, A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, NFC, Infrared

15 YORUMLAR

  1. Ön kamera resmen çöp diyebilirim. P20 lite ve mi 8 Se modelleri ile karşılaştırdım, maalesef hakkını vermedi, fiyatı da çok yüksek, bunun yerine mi 8 SE ya da mi 8 modelini tavsiye ederim.

  2. Bu şirketleri anlamadığı ya da anlayıpta işlerine gelmediği nokta şu, bu fiyata telefon veriyorsun; bari işlemciyi daha iyi yap, hadi onu yapmadın, bataryayı iyi yap. Sen ikisini de yapmamışsın; ben bu telefona çöp derim.
    Bu fiyata bu telefonu almak kerizlik. İnceleme videosunu izlemiyorum bile..

  3. Eksikler kısmına: “OIS yok, Yüz tanıma yavaş çalışıyor, İşlemcisi güncel işlemcilere göre düşük, Su geçirmezlik sertifikası yok, Çok fazla parmak izi tutuyor, Hafıza kartı girişi yok, Kulaklık girişi yok” eklerseniz güzel olur. 😉

  4. Ben telefonu almayı düşünüyorum, telefonu alsam acaba bafarya konusunda sıkıntı yaşar mıyım, telefonla hiç oyun oynamayan birisiyim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version